Bağış: 16 Aralık, AB ile zihinsel engellerin kalkmasının ilk adımı olacak

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB ile yürütülen müzakerelerle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Aralık'ta yeni bir süreci müjdeleyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bağış: 16 Aralık, AB ile zihinsel engellerin kalkmasının ilk adımı olacak

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB ile yürütülen müzakerelerle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Aralık'ta yeni bir süreci müjdeleyeceğini söyledi. Bağış, "Bu, sadece bir vize muafiyeti meselesi değil, aynı zamanda Türkiye ile AB arasındaki zihinsel sınırların kalkmasının ilk adımıdır. Duvarlar kalktığı zaman hem AB ülkeleri halkları hem bizim halkımız karşılıklı olarak ön yargılardan kurtulacak ve birbirimizi daha iyi anlamamıza vesile olacaktır.” dedi.

Bakan Bağış, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’yi ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmenin ana gündemi AB ile 16 Aralık’ta imzalanacak olan vize muafiyeti anlaşmasıydı. İş dünyasını, müzakere sürecinin doğal üyesi olarak gördüklerini ifade eden Bağış, AB konusunda atılan her adımın iş adamlarını direkt ilgilendirdiğini belirtti. Bağış, “İnşallah Sayın Başbakan ayın 16’sında yeni bir süreci müjdeleyecek. Bu, sadece bir vize muafiyeti meselesi değil, aynı zamanda Türkiye ile AB arasındaki zihinsel sınırların kalkmasının ilk adımıdır. Çünkü biz her zaman vurguluyoruz, Türkiye’nin AB sürecinin önündeki en büyük engel aslında ön yargılardır. Ön yargıların ana sebebi de birbirimizi yeteri kadar tanıyamamaktır. Ama duvarlar kalktığı zaman hem AB ülkeleri halkları hem bizim halkımız karşılıklı olarak ön yargılardan kurtulacak ve birbirimizi daha iyi anlamamıza vesile olacaktır.” diye konuştu.

İŞ ADAMLARINDAN BAŞBAKAN'A 'VİZE MUAFİYETİ' TEŞEKKÜRÜ

ATO Başkanı Bezci de AB ile vize muafiyeti görüşmelerini ATO olarak memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti. Vize uygulamasının iş adamlarının en çok sıkıntı çektiği konuların başında geldiğini aktaran Bezci, şu ifadeleri kullandı: “Bu konuda geçen hafta Macaristan büyükelçisi ile görüştüm. Siz gelecek hafta atılacak imzaları getirin 3 yıl vize vereyim dedi. Atılacak bu adımlarla inşallah iş adamları olarak biz de artık gidip geleceğiz. Vize çilesinin kalkması en çok iş adamlarını sevindirecek. Onun için başta Başbakan olmak üzere hükümete teşekkür ediyoruz.”

"ANKARA'NIN EN BÜYÜK MARKASI MELİH BAŞKAN"

ATO olarak, AB sürecine çeşitli projelerle katkı vermeye çalıştıklarını kaydeden Bezci, Ankara’yı marka şehir haline getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bu arada söze giren Bakan Bağış, “Ankara’nın en büyük markası Melih Başkan. Avrupa’da herkes büyük bir hayranlıkla soruyor. Melih Başkan büyük bir fenomen. Onunla birlikte çok şey başaracağınıza da inanıyorum. Görüyorum zaten.” ifadelerini kullandı. Bezci de Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, süregelen projeleri anlattı. Ankara Alışveriş Festivali, büyükşehir ile fuar alanı çalışması, Tema Park ve Botanik Park gibi çalışmaların olduğunu söyledi.

Ankara’ya iki tane de büyük şehir hastanesi yapılmasının önemine dikkat çeken Bezci, Ankara’ya direkt uçuş istedi. Bakan Bağış da direkt uçuş konusunda gerekli altyapının oluşması halinde, arzın talebi mutlaka ortaya çıkartacağına işaret etti. Bezci, görüşmenin sonunda Bağış'a bir hediye takdim etti.
CİHAN

Yorumlar