Bağımsız aday Acu, miting düzenleyip ‘yolsuzluğun’ hesabını sordu

Diyarbakır’ın tek bağımsız adayı Yılmaz Acu, şehrin simgesi olan Dağkapı Meydanı’nda miting düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Bağımsız aday Acu, miting düzenleyip ‘yolsuzluğun’ hesabını sordu

Diyarbakır’ın tek bağımsız adayı Yılmaz Acu, şehrin simgesi olan Dağkapı Meydanı’nda miting düzenledi. Meydanda sevenlerine seslenen Yenişehir ilçesi bağımsız meclis üyesi adayı Yılmaz Acu, “Diyarbakır’da kefen parası bulamayan insanlar var. İhale peşinde koşanları ise anlatamam. Ceplerini nasıl dolduruyorlar? Nasıl da milletin fakir fukaranın hakkını yiyorlar. Ama öbür dünya var. Öldüğün zaman cenabı Allah bunun hesabını, vebalini senin burnundan fitil fitil getirecek.” dedi. Acu’nun mitingi renkli görüntülere sahne oldu.

Diyarbakır’da hasta ve yoksula yaptığı yardımlarla bilinen, yardımlarından dolayı halkın “Derman Baba” olarak tanıdığı Yenişehir Belediyesi bağımsız meclis üyesi adayı Yılmaz Acu, Dağkapı Meydanı’nda miting düzenledi. Mitinge; aralarında profesör, esnaf, iş adamı, gazeteci ve yoksul insanların da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Alkışlarla kürsüye çıkan Acu, aşireti olmadığını ancak sevenlerinin olduğunu dile getirdi. Acu, ilçenin farklı yerlerine astırdığı pankartlarının indirildiğini belirterek, bunu yapanları halka şikayet etti. Acu, “Yaklaşık 10 gündür pankart astım. Pankartlarımı indirdiler. Diyarbakırspor’a ait yazılar yazdım onu bile indirdiler. Bu zalimlere ne diyeyim. Benim kimseye zararım yok, herkese faydam var.” dedi.

“NE İŞ TAKİBİ NE DE İHALE TAKİBİ YAPIYORUM”

Diyarbakır’da dürüstlüğüyle tanındığını anlatan Acu, “Bir yerden para ya da yolunu bulmuşsam çıksın biri söylesin. Ne iş takibi yapıyorum ne de ihale takibi yapıyorum. Gerçekten çok mağdur ve fakir insanlar var. Sana mı kalmış hizmet etmek diyorlar. Evet bana kalmış. Benim kanımda insanlık dostluk var. Ben mazlumun dostuyum, kimsesizlerin kimiyim. Diyarbakır’da yolsuzluk yapmayacak, ihale takibi yapmayacağım. Fakir fukaranın yanında olacağım.” diye konuştu.

“TAZİYEYE UĞRAYIP FATİHA, YANINDAKİ DÜĞÜNE GEÇİP HALAY ÇEKİYORLAR”

Diyarbakır’da belediye ve meclis üyesi adaylarını da eleştiren Acu, “Burada aday olan milletvekilleri ne yapıyorlar? Taziyeleri takip edip gidip Fatiha okuyorlar, belki de Fatiha’yı da bilmiyorlar. Fatiha okuduktan sonra çıkıp düğüne gidip halay çekiyorlar. Ya bu mu insanlık. Yok benim kitabımda bu yok.” diye ifade etti. Adayların seçim öncesi milyonlar harcadığını anlatan Acu, “Hangisi fakir fukaranın yanına gitti, onların halini sordu. Ama ben hepsine gittim, yardım ettim. Ben milletin derdine derman olmuşum. O yüzden bana ‘derman baba’ diyorlar. Çıkarı olmadan kimse hizmet etmiyor. Ben öyle yapmayacağım onurumla, şerefimle yaşayacağım.” şeklinde konuştu.

“ALLAH CEPLERİNİ DOLDURANLARIN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEK”

Diyarbakır’daki fakirliği anlatan, yolsuzluk yapıp, ceplerine dolduranların öbür dünyada hesap vereceğini hatırlatan Yenişehir ilçesi bağımsız meclis üyesi adayı Yılmaz Acu, şöyle devam etti: “Diyarbakır’da kefen parası bulamayan insanların var. İhale peşinde koşanları ise anlatamam. Ceplerini nasıl dolduruyorlar? Nasıl da milletin, fakir fukaranın hakkını yiyorlar. Ama öbür dünya var. Öldüğün zaman cenabı Allah bunun hesabını, vebalini senin burnundan fitil fitil getirecek. Ben 500 aileye yardım edeceğimi söyledim. 500 öğrenciye de burs vereceğimi. Bana diyorlar ki sen nereden getireceksin. Ben siyaset yapmıyorum. İnsanlığa hizmet için adayım. Milletin bana vereceği oy vebaldir. Onların için çalışacağım ve mecliste yanlış bir karara imza atmayacağım. Bana fırsat verin. Eğer ben yolsuzluk ve kötü işlerle uğraşırsam gelin bana deyin ‘senin gibi insana..’ 34 yıldır borcumdan başka servetim yoktur. Diyarbakır’a hizmet yapmıyor milletvekilleri. Ben milletvekili olaydım, bir sürü proje yapardım. Hiç de zor değil. Devletin imkanları vardır. Ceplerini doldururken nasıl dolduruyorlar. Nasıl milletin fakir fukaranın hakkını yiyorlar. Ama öbür dünya. Öldüğün zaman cenabı Allah bunun hesabını, vebalini senin burnundan fitil fitil getirecek. Ama bana imkan verilirse bu güzel insanlara ne güzel hizmetler yapacağım. Diyarbakır hizmete susamış. Gelen vuruyor giden vuruyor. Bugün telefonlara bakıyorlar. Yarın bunlara ulaşılamayacak, telefon numaraları değişecek. Çünkü seçim ve menfaat bitiyor, işleri kalmıyor milletle.” Acu, konuşmasının ardından kendisini dinleyenlerle halaylar çekti.




CİHAN

Yorumlar