Bağdat'ta 5 ölü 16 yaralı

Bağdat'ın farklı noktalarındaki patlamalarda 1'i asker 5 kişi öldü, 3'ü asker 16 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Bağdat'ta 5 ölü 16 yaralı
Irak'ın başkenti Bağdat'ın farklı bölgelerinde meydana gelen patlamalarda 1'i asker 5 kişinin öldüğü, 3'ü asker 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın kuzeyindeki Et-Taci ilçesinde askeri devriye aracının geçişi sırasında bombanın infilak etmesi sonucu 1 asker öldü, 3'ü yaralandı.

Ed-Dura bölgesi ile El-Mahmudiyye ilçelerinde semt pazarlarına yerleştirilen bombaların patlatılması sonucu 4 sivil hayatını kaybederken 13'ü yaralandı.

Uluslararası koalisyona ait uçakların Ramadi'nin batısındaki Hit Adası bölgesine düzenlediği saldırılarda da 15 DAEŞ militanı ile bir intihar eylemcisi hayatını kaybederken, bir silah deposu, ağır silah taşıyan bir araç ile bomba yüklü bir araç kullanılamaz hale getirildi.

Hava saldırılarının, Hit Adası bölgesinin kurtarılması için başlatılacak operasyona hazırlık amacı taşıdığı kaydedildi.

Öte yandan, Irak ordusu ile Peşmerge güçlerinin, Musul'un güneyindeki Kayyara köprüsü yönünde ilerleyişlerini sürdürdüğü dile getirildi.

Kayyara'nın tamamının DAEŞ'ten kurtarılması için köprünün ele geçirilmesinin önemli olduğu ve bu amaçla El-Cevaine köyünün ablukaya alındığı ifade edildi.

Musul'un en büyük nahiyesi konumundaki 80 bin nüfuslu Kayyara, 10 Haziran 2014 tarihinde DAEŞ tarafından ele geçirilmişti.

 

Yorumlar