Bağcılar’da 14 bin sümbül dağıtıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar'da da değişik etkinliklerle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar’da 14 bin sümbül dağıtıldı

Kutlama programı kapsamında engelli ve engelli yakını bayanların katılımıyla düzenlenen program hummalı alaka görürken, ilçe genelinde 12 noktada yekün 14 bin sümbül dağıtıldı. 

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde engelli ozan Senem Ünal okuduğu ‘Karınca’ isimli şiiriyle davetlileri duygulandırırken, Engelliler Müzik Korosu da seslendirdiği şarkılarla renk kattı. 

Programın açılışında konuşan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, bayanların topluma iri etkide bulunduğunu belirterek, “Tarihimizde tesir bırakan valide sultanlar dört bir yanda imarhane, hastane, imarethane, külliye, medrese ve camiler yaptırdılar. Şerife Ana, Kara Fatma, Nene Hatunlar yaşantımızda mühim yer tuttular.” diye konuştu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da bayanların eş ve anne olmasının ötesinde ulusal savaş yıllarında cephede savaştığını anlattı. Ülkenin kalkınmasında da iri rol oynayan kadınlara her süre sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Çağırıcı,”Mutlu Yuva Huzurlu Toplum etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ni bayanların hizmetine sunduk.” dedi.

Kadına yönelik baskı ve şiddetin memleketimizde de devam ettiğini belirten Çağırıcı, şöyle konuştu: “Kadınlarımız ve engellilerimiz sosyal hayatta olmaması sebebiyle onların varlıklarından haberdar olamadık. Bugün sebebi ile Bağcılar dahil ülkemizin her tarafında sosyal hayata katılmayan hiç bir engelli yok.” 

Lokman Çağırıcı daha sonra  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile ilçedeki hemşehirlerine sümbül dağıttı. Güneşli Meydanı’nda düzenlenen merasim esnasında Çağırıcı,kadınların rahatlık ve mutluluğu hesabına çalıştıklarını söyledi.Bağcılar’da ilçenin 12 noktasında yekün 14 bin tane sümbül dağıtıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar