Bağ evi cinayet zanlılarına ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde geçen yıl 7 Eylül tarihinde işlenen bağevi cinayeti ile ilgili taksici Murat Erdoğan (29) ve sevgilisi Gizem Tunç’un (21) öldürülmesi ile ilgili olarak tutuklanan eski sevgili 22 yaşındaki Deniz ve babası 52 yaşındaki Ali Bo.

Google Haberlere Abone ol
Bağ evi cinayet zanlılarına ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde geçen yıl 7 Eylül tarihinde işlenen bağevi cinayeti ile ilgili taksici Murat Erdoğan (29) ve sevgilisi Gizem Tunç’un (21) öldürülmesi ile ilgili olarak tutuklanan eski sevgili 22 yaşındaki Deniz ve babası 52 yaşındaki Ali Boyraz hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

    Ereğli’de 7 Eylül tarihinde Radar mevki bağevinde taksici Murat Erdoğan (29) ve sevgilisi Gizem Tunç öldürülmüş olarak bulunmuştu. Yapılan soruşturma sonrasında Gizem Tunç’un eski sevgilisi Deniz Boyraz ve babası Ali Boyraz tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

    Olayla ilgili olarak savcı tarafından 7 sayfalık iddianamenin tamamlandığı öğrenilirken, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. 7 sayfalık iddianamede Gizem Tunç'un, olaydan 1 yıl önce Deniz Boyraz ile olan 4-5 yıllık duygusal arkadaşlığını bitirdiği ve olaydan 3-4 ay önce de Murat Erdoğan ile çıkmaya başladığı, bunu da askerdeki Deniz'den gizlemeye çalıştığı belirtildi. Ancak Deniz Boyraz'ın olaydan 1 ay önce bunu öğrendiği ve Gizem Tunç'a baskı uygulayıp ölümle tehdit ettiği, Gizem'in bu tehditleri, 'Murat, Deniz beni tehdit ediyor' mesajıyla Murat'a söylemek isterken yanlışlıkla Deniz'e söz konusu mesajı attığı ifade edildi. Gizem Tunç'un yakın arkadaşı Z.T.'nin ifadelerine dayandırılan iddianamedeki bu bölümde Deniz'in Gizem'i arayıp, "Murat ağabeyin ne zaman Murat oldu. Senin o Murat yazan ellerini keserim. " dediğine yer verildiği öğrenildi.

    İddianamede şunlara yer verildi; "Şüpheliler Deniz ve Ali Boyraz, eylem birliği içinde maktülleri bir tarafı kesici aletle öldürüp, Gizem Tunç'un tırnaklarında delil bırakmamak için sadece sağ el başparmağı yerinde kalacak şekilde iki elini bilekten kesip kanlı elbiselerini ve çantası ile Murat Erdoğan'ın da yine kanlı üst kıyafetlerini ve olayda kullandıkları suç aleti ile kanlı paspası delilleri yok etmek için gizledikleri değerlendirilmiştir. Görgü tanıklarının ifadesine göre şüphelilerin eylemlerinden sonra İ.K.'ya ait araçla evlerine geldiği, panik içinde koşarak bahçe duvarından içeriye girdikleri, Deniz Boyraz'ın aynı gece aracı arkadaşına teslim ettikten sonra kendisini bağ evine de götüren taksici arkadaşı H.K. tarafından terminale bırakıldığı ve 03.30'da otobüse binerek Denizli'ye yola çıktığı anlaşılmıştır."

    Söz konusu iddianamede bağevinde Deniz Boyraz’ a ait kan izine rastlanıldığı, askerde göz altına alındığında bileğinde bulunan kol saatinde kendi kanı başta olmak üzere Gizem Tunç’un da kanının tespit edildiği, Deniz Boyraz'ın vücudunun çeşitli yerlerinde çizik ve abrazyon (aşınma) saptandı ve bu küçük yaralanmaların olay yerinin dikenlik olması nedeniyle meydana geldiği belirtildi.

    İddianamede ayrıca Deniz Boyraz’ın eski sevgilisi Gizem Tunç’u ölümle tehdit ettiği, Gizem Tunç’un da bu durumu Murat Erdoğan’a mesajla bildirmek isterken yanlışlıkla Deniz Boyraz a attığı ve Boyraz’ın da bunun üzerine "Murat ağabeyin ne zaman Murat oldu. Senin o Murat yazan ellerini keserim" dediği iddianamede yer aldığı ifade edildi.

    İddianame doğrultusunda şüpheliler Deniz ve Ali Boyraz hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, taksideki kan izlerini temizleyerek delilleri karartmaya çalıştığı iddia edilen taksi şoförü H.K. ile olayın ardından Deniz Boyraz'a kendi telefonunu verip onun kanlı telefonunu alarak delilleri gizlediği iddia edilen sevgilisi T.K. hakkında da 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. CİHAN

Yorumlar