Bafra'nın ilk kadın muhtar adayına erkeklerden destek

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanı olmak isteyen aday adayları yanı sıra mahalle muhtarlıkları için de büyük yarış yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bafra'nın ilk kadın muhtar adayına erkeklerden destek

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanı olmak isteyen aday adayları yanı sıra mahalle muhtarlıkları için de büyük yarış yaşanıyor. Samsun'un Bafra ilçesinde ilk kadın muhtar adayı olarak yarışa giren Çilhane Mahallesi muhtar adayı iş kadını Selma Siper'e erkeklerden de destek geldi.

Sivil toplum örgütlerinde görev alan iş kadını Selma Siper, 30 Mart 2014 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde Çilhane Mahalle Muhtarlığına aday olduğunu açıkladı. Çilhane Mahallesi'nde bulunan iş yerinde çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu kalabalıkta alkışlar arasında muhtar adaylığını açıklayan Siper, ''Kadınların ev ve iş yaşamındaki başarısını yerel yönetimlerde de bir anne titizliği ve şefkati ile başaracağım inancıyla mahalle sakinlerinin destekleriyle, kadınların toplumsal sorumluluğunun gereği olarak muhtarlığa aday oldum. Ve kazanacağıma inanıyorum." dedi.

Türkiye'nin geçmişinde çok sayıda kadın muhtarın görev yaptığını hatırlatan Siper, "Ülkemizin ilk kadın muhtarı, Meliha Manço'dur. Meliha Manço, 1932 yılında Atatürk'ün Yalova'nın Gacık köyüne yaptığı ziyaret sırasında atama yoluyla muhtar ilan edildi." diye konuştu. Adaylık kararında eşi, ailesi ve ardından yakın çevresinin, kadınların onay ve desteğinin etkili olduğunu ifade eden Siper, şöyle konuştu: "Kadının var olduğu yerde başarı ve toplumsal paylaşma yaşam düzeyimize de yansır. Kalıplaşmış zihniyeti yıkmak için, bayanların da siyasette kendini göstermek, kadınların önünü açmak için ilçemiz kadınlarını temsilen Çilhane Mahallesi muhtar adayı oldum. Tüm mahalle sakinlerinin desteğini bekliyorum. Diğer muhtar adayı olacak rakiplerime de başarılar diliyorum." CİHAN

Yorumlar