Bafralı gençlerden Berkin Elvan protestosu

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü Bafra'da gençler tarafından protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bafralı gençlerden Berkin Elvan protestosu

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü Bafra'da gençler tarafından protesto edildi.

Sosyal medyada bir araya gelen gençler, Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda hükümeti protesto edip basın açıklaması yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan protestoda gençler, 'Berkin Elvan', 'Katil Erdoğan', 'Katil var', 'Gittiğin yerde polis yok', 'Berkin yoksa derste yok' yazılı pankartlar taşıdı.

Yoldan geçen bir vatandaşın, Recep Tayip Erdoğan'ı kastederek 'Uzun adama laf söylemeyin' demesi üzerine eylem yapan gençler 'Katil Erdoğan', 'Hırsız Erdoğan' sloganları attı. Bunun üzerine vatandaş gençlerin üzerine yürümek istedi. Daha sonra vatandaş polis tarafından sakinleştirildi.

Gençler adına basın açıklaması yapan Necdet Yarar, "16 Haziran'da evinden ekmek almak için sokağa çıktığında polisin attığı gaz kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu yaralanan 14 yaşındaki Berkin Elvan, 269 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini bugün kaybetmiştir. Gezi olayları sürecinde hükümetin sert tutumu yüzünden hayatını kaybeden sekizinci genç Berkin Elvan oldu. Biz, bu ülkede hala hukukun, insan haklarının evrensel ilkelerinin geçerli olduğuna inanmak istiyoruz. Maalesef bugüne kadar hükümetin diktatörce tutumu eylem yapma hakkını kullanan yurttaşların yaralanmasına ve ölümüne yol açmıştır. Meydanlarda gözyaşı üzerinden siyaset yapan başbakan kendi ülkesinin evlatlarını görmezden gelmiştir. Bugün faşistler tarafından öldürülen tüm dünyadaki çocuklar için buradayız." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Gezi Parkı olaylarında ölenlerin isimleri tek tek sayılarak sloganlar atıldı. Yerlere karanfil serpildi. Bu esnada Ak Parti Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in seçim otobüsünün gençlerin önünden geçerken müzik sesini açması tepkiye yol açtı. Gençler, 'hırsızlar geçiyor', 'katiller geçiyor' sloganlarıyla yuhaladı.
Eylem yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar