Bafra'da temizlik işçileri 4 aydır maaş alamadıkları için eylem yaptı

Samsun’un Bafra ilçesinde belediye temizlik işçileri 4 aydır maaşlarını almadıkları için eylem yaptı. Bafra Belediyesi Makine ikmal binasında başlayan eylem sonrası işçiler yürüyerek 2 kilometre uzaklıktaki AK Parti ilçe binasına geldi....

Google Haberlere Abone ol
Bafra'da temizlik işçileri 4 aydır maaş alamadıkları için eylem yaptı

Samsun’un Bafra ilçesinde belediye temizlik işçileri 4 aydır maaşlarını almadıkları için eylem yaptı.

Bafra Belediyesi Makine ikmal binasında başlayan eylem sonrası işçiler yürüyerek 2 kilometre uzaklıktaki AK Parti ilçe binasına geldi. Burada yaklaşık 2 saat bekledikten sonra muhatap bulamayan işçilere partide bulunan bir görevli saat 17.00 için randevu verdi.

Bafra Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan temizlik işçileri, 4 aydır maaş alamadıkları için eylem yaptıklarını ve 8 işçinin eylemde liderlik ettiği gerekçesiyle işten çıkarıldığı ifade etti. Eyleme katılan ve arkadaşlarına sözcülük yapan Bafra Belediyesi temizlik işçisi, “ Biz Bafra Belediyesi'nde taşeron işçiler olarak, 4 aydır maaş alamadığımız için bu sabah Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Temizlik Müdürü'nün gelmesi için eylem yaptık. Bu iş bırakma eylemi 3 saat sürdü. Başkanla konuşup maaşlarımızın yatırılacağı tarih bize söylendiğinde biz işimize devam edecektik. Biz seçimden sonra 2 Nisan’dan 12 Nisan’a kadar bedava çalıştık. Ne sigortamız ne de maaşımız işledi ve o 10 günün sonunda akşam bizi arayarak siz çıkıştasınız, dediler. Nedenini öğrenmeye çalıştığımızda ise belediyede bütçe açığı var, dediler. Ve bu eylemi başlatan kişiler olarak 8 arkadaşımızı gördüler ve o arkadaşlarımızı işten attılar. Biz de arkadaşlarımız işten atıldığı için hep birlikte tek yumruk olarak eylem yapmaya devam ettik. 4 aydır maaş alamamamızın sebebini Bafra Belediyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlandığı için ödenemediğini söyleyerek suçu Büyükşehir Belediyesi'ne atıyorlar." dedi.

CİHAN

Yorumlar