Bafra’da Somali tanıtım gecesi düzenlendi

Samsun’un Bafra ilçesinde İlçe Müftülüğü ve 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gören Somalili öğrencilerin işbirliği ile Somali Tanıtım Gecesi düzenlendi.Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezi'nde düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Bafra’da Somali tanıtım gecesi düzenlendi

Samsun’un Bafra ilçesinde İlçe Müftülüğü ve 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gören Somalili öğrencilerin işbirliği ile Somali Tanıtım Gecesi düzenlendi.

Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, önce Türkiye'nin sonra Somali'nin istiklal marşının okunması ile başladı. Somali Milli Marşı okunurken öğrencilerin ve Bafralı davetlilerin ellerini kalplerinin üzerine koymaları dikkat çekti. Kur’an-ı Kerim ve Türkçe mealini Somalili öğrenciler okudu. Açılış konuşmasını Somalili öğrencilerin temsilcisi Abdurrahman Nurani yaptı. Bafralılara misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Nurani, Somali hakkında bilgi verdi.

Ev sahibi olarak konuşma yapan Bafra Müftüsü Bürhan Keleş, ensar-muhacir kardeşliğine vurgu yaparak "Bu kardeşlerimize destek vermemiz görevimizdir. Binlerce kilometre uzaktan eğitim için ülkemize gelen Somalili öğrenciler, iki yıl gibi kısa bir sürede program yapabilecek kadar dilimizi öğrendiler ve ülkemize adapte oldular. İstediler ki biz de onların ülkelerini tanıyalım. Bu şekilde belki ülkelerinden bahsederek özlem giderdiler. Bu organizasyon Bafra Müftülüğü, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve 19 Mayıs Üniversitesi'nde okuyan Somalili öğrenciler tarafından düzenlendi. Program gündüz Doğanca Çınarlık Mahallesi'nde piknik şeklinde öğle yemeği ikramıyla başladı. Daha sonra Çetinkaya Köprüsü ve tarihi Büyük Cami ziyareti ile devam etti. Akşam yemeği olarak Bafra pidesi ikram edildi. Şehir gezdirildi.’’ dedi.

Ordu İlahiyat Fakültesi Dekanı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. Yavuz Ünal ise Somalili öğrencilerin ilahiyat dışında bir üniversite daha okuduklarını, bazılarının ise hafızlıklarını dahi tamamladıklarına vurgu yaparak, zeki ve başarılı olduklarını söyledi.

Program, öğrencilerin sunduğu ilahiler, ilginç anılar, büyük İslam şehirleri, şiirler, halk oyunları ve plaket takdimleri ile sona erdi. Programa belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri ile çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar