Bafra’da otizme dikkat çekildi

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, toplumda en çok dikkat eksikliği, hiperaktive şeklinde bir algı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bafra’da otizme dikkat çekildi

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, toplumda en çok dikkat eksikliği, hiperaktive şeklinde bir algı olduğunu söyledi. Katırcı, sonuçta bu çocukların beyin fonksiyonları ile ilgili bir sıkıntı olduğu, bunların ilerde öğrenme güçlükleri çektiği okullarda çok net görüldüğünü söyledi. Katırcı, bu tür çocukların tedavisinde, eğitimde geç kalındığını hatırlattı.

Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Bafra Öğretmenevi'nde otizm farkındalık semineri düzenledi. Seminere; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, otistik çocuklar ve aileleri katıldı. Seminer öncesi, otistik çocuklar Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’na çiçek verdi.

Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Dursun Dündar, yaptığı konuşmada, “Bugün burada Her 150 çocuktan birini etkileyen otizme dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacı ile toplanmış bulunuyoruz. Çocuklarımız aslında çağımızı genel sorunu olan iletişim sorunu yaşamaktadırlar. Nedenleri belli olmamakla beraber temiz olmayan çevre, doğal olmayan beslenme, gitgide zayıflayan iletişimin tetiklediği söylenebilir. Kurumumuz 2009 kasım ayında Türkiye’nin 33. kurumu olarak kurulmuştur. Çünkü çoğu ile nasip olmayan böyle bir kurum öncelikle teknik bilgi sonrada yerel ve veli desteği ister. Okulumuz her açıdan kaymakamlığımızın himayesini, belediyemizin maddi ve manevi desteğini ve velilerimizin sahiplenmesini gördüğü için bu günlere gelebilmiş, yönünü ileriye çevirebilmiştir.” dedi.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise çocuklar ne kadar küçük yaşta eğitime başlarsa o kadar verim alındığını belirtti. Katırcı, şöyle dedi: "Eğitim verdiğimiz veliler, çevrelerinde insanları bilinçlendirince topluma bu konuda çok faydalı olabiliyoruz. Toplumumuzda en çok dikkat eksikliği, hiperaktive şeklinde bir algımız var. Sonuçta bu çocukların beyin fonksiyonları ile ilgili bir sıkıntı olduğu, bunların ilerde öğrenme güçlükleri çektiğini okullarda çok net görürüz. Bu çocuklar tedavi edilmediklerinde yaramaz çocuklar kötülükleri bir süre sonra alışkanlık haline getiriyor. Dolayısıyla velilerimizin bu durumu erken fark etmeleri gerekiyor. Bu tür çocukları tedavi etmekte geç kalıyoruz, eğitimde geç kalıyoruz. Eğitiminde ve tedavisinde geç kalınan çocuklar belli bir yaşa girdiğinde suça bulaşma eğilimi gösteriyor.”

Konuşmaların ardından, Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin hazırladığı slayt gösterisi sunumu yapıldı. Ardından etkinlik sona erdi.


CİHAN

Yorumlar