Bafra’da iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi

Bafra Marangoz-Mobilya ve Ağaç İşleri Odası üyeleri için Bafra Öğretmenevi restoranında iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Bafra’da iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi

Bafra Marangoz-Mobilya ve Ağaç İşleri Odası üyeleri için Bafra Öğretmenevi restoranında iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimi düzenlendi.

Bafra Marangoz-Mobilya ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Hamdi Bekar, üyelerin cezai işlemlere maruz kalmamaları için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Bekar, oda üyelerine iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi ve hizmet dosyası dağıttı.

İş güvenliği uzmanı Harun Uzun "Kamu ve özel sektör gözetmeksizin tüm çalışanlar kanun kapsamına alındı. İş yerleri, yapılan işin niteliğine göre tehlike sınıflarına ayrılıyor. Tehlike sınıfı tespitinde; iş yerinin yaptığı asil iş esas alınır. İş yeri hekimi, her tehlike sınıfında çalışabilir. Bütün iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi gibi profesyoneller görev yapacak. Devlet 10’dan az çalışanı olan işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin giderlerini destekleyecek. İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleme adına önceden risk değerlendirmesi yapılacak. Bütün iş yerlerine risk değerlendirmesi zorunluluğu getirilmektedir. İşveren, iş yerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyecek tehlikeleri belirleyerek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır.” dedi.

Samsun İLKİM Ortak Salık Güvenlik Birimi Genel Müdürü İsa Akman ise “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren en az bir çalışanı bulunan tüm işletmelerin risk analizi, acil eylem planı, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimini yaptırması zorunludur. Kanun kapsamındaki tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflarda yer alan tüm işletmelerin kısmi süreli iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu 01 Ocak 2014 tarihinde başlamıştır.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar