Bafra’da iftar sonrası fayton sefası

Samsun’un Bafra ilçesinde her Ramazan ayında Alparslan Türkeş Parkı'nın yanında fayton turları düzenleniyor. Özellikle iftar sonrası başlayan fayton turu, sahura kadar devam ediyor.Fayton sahibi Muhammed Arslan, eskiden eşya ve yük taşıdıklarını,...

Google Haberlere Abone ol
Bafra’da iftar sonrası fayton sefası

Samsun’un Bafra ilçesinde her Ramazan ayında Alparslan Türkeş Parkı'nın yanında fayton turları düzenleniyor. Özellikle iftar sonrası başlayan fayton turu, sahura kadar devam ediyor.

Fayton sahibi Muhammed Arslan, eskiden eşya ve yük taşıdıklarını, son yıllarda eskiye özlem sebebiyle vatandaşın ilgi odağı olduklarını söyledi. Arslan, "Faytonculuk bana merhum babamdan kalan bir meslek. Daha önceleri eşya ve insan taşıma aracı olarak kullanılan fayton son zamanlarda Ramazan ayına özgü bir taşıt aracı oldu. İftar sonrası daha yoğunluk yaşanıyor. Alpaslan Türkeş Parkı'ndan aldığımız yolcuları Gençlik, Alaçam, Tekel, Bulvar caddelerinde tur attırıyoruz. Bir tur karşılığında ister 1 kişi, isterse 4 kişi binsin 10 TL alıyoruz.’’ dedi. Arslan, Ramazan ayında işlerinin iyi olduğunu dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar