Bafra'da Evrenuşağı Mahallesi'nde Atatürk büstü törenle açıldı

Büyükşehir yasasıyla köy ve belde belediyelerin tüzel kişiliğinin kaldırılarak, bağlı bulundukları ilçe belediyesinin mahallesi statüsüne geçen Samsun’un Bafra ilçesi Evrenuşağı Mahallesi'nde, vatandaşlar tarafından imece ile yapılan Atatürk büstü törenl.

Google Haberlere Abone ol
Bafra'da Evrenuşağı Mahallesi'nde Atatürk büstü törenle açıldı

Büyükşehir yasasıyla köy ve belde belediyelerin tüzel kişiliğinin kaldırılarak, bağlı bulundukları ilçe belediyesinin mahallesi statüsüne geçen Samsun’un Bafra ilçesi Evrenuşağı Mahallesi'nde, vatandaşlar tarafından imece ile yapılan Atatürk büstü törenle açıldı.

Açılış törenine Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, eşi Hacer Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda Evrenuşağı halkı katıldı. Evrenuşağı Mahallesi Muhtarı Erdoğan Akın, 'Hoş geldiniz' diyerek başladığı açılış konuşmasında, Atatürk büstü ve mahallesi hakkında bilgi verdi.

Törende konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise “Ülkeyi bize armağan eden ve bizim burada bağımsız olarak yaşamımıza vesilen olan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bugüne kadar bu ülke için can vermiş olan bütün şehitlerimizi sahiplenmek zorundayız.” dedi.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı da ‘’Yeni yasayla birlikte köyler artık mahalle oldu, artık biz onlarla hiç ilgilenmeyeceğiz şeklinde bir algı oluştu, bu algının yanlış olduğunu belirtmek isterim. Biz kaymakamlık olarak tarımla, sağlıkla, eğitimle ve sosyal yardımlaşmayla yine devletimizin tüm kurumları yine vatandaşlarımızın yanında olacak. Evet mahalle olduk ama bir süre köy ağzımızda dolaşacak. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan, bizi bir eden mili değerlerimiz etrafında kenetlenmeliyiz, bunlardan biri olan Cumhuriyetimizi kuran ve bize emanet eden Atatürk ve silah arkadaşlarına sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

Evrenuşağı halkı ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla yapılan Atatürk büstü kurdelesini kaymakam, belediye başkanı daire müdürleri ve muhtarla birlikte kesti.
CİHAN

Yorumlar