Bafra TSO’dan kurumsallaşma eğitimi

Samsun'un Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) 'Kurumsallaşma' konulu eğitim programı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Bafra TSO’dan kurumsallaşma eğitimi

Samsun'un Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) 'Kurumsallaşma' konulu eğitim programı düzenledi.

TSO toplantı salonunda yapılan eğitim programına katılan işletme sahipleri ve çalışanları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysun Çetin bilgilendirdi.
Eğitim önce açılış konuşması yapan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, "Bafra Ticaret Odamızın düzenlemiş olduğu eğitim programına katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bafra TSO olarak üyelere yönelik bu tür eğitim programlarına ileriki günlerde de devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysun Çetin ise konu hakkında şunları söyledi: “Kurumsallaşma, bir işletmenin faaliyetlerini kişilerin varlığına bağımlı olmadan sürdürebilmesini ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapı oluşturmasıdır. Şirketin kuralları, standartları ve prosedürlerinin tanımlanması, kişilerden bağımsız hale getirilmesidir. 'Otomatik pilot', 'cruise control' gibi patronları gereksiz kılmayan, sadece onların daha verimli olabilmelerini sağlayan bir yapıdır. Kurumsallaşmanın temel amacı firmanın (patron, yönetici, kritik personel vb.) kişilerden ve onların 'kendi becerilerine bağlı icra yöntemlerinden' bağımsız hale gelmesi ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. Bu, işletmenin önemli noktalarında patronun olmayacağı değil, fakat onlar olmadığında aksama yaşanmadan her şeyin kaldığı yerden devam edebilmesi anlamına gelir.” CİHAN

Yorumlar