Bafra Ovası’nda çiftçilere tarım makineleri dağıtımı yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çiftçilerin Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında 2006 yılından itibaren sürdürdüğü yüzde 50’si hibe olan tarımsal alet ve makine desteklerinesi devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Bafra Ovası’nda çiftçilere tarım makineleri dağıtımı yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çiftçilerin Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında 2006 yılından itibaren sürdürdüğü yüzde 50’si hibe olan tarımsal alet ve makine desteklerinesi devam ediyor. Türkiye’nin en verimli tarım ovalarından Bafra Ovası’nda çiftçiler, proje kapsamında aldıkları tarım makine ekipmanlarına kavuştu. Makine dağıtım törenine katılan çiftçiler, aldıkları alet ve makinelerle üretimlerini güçlendireceklerini kaydetti.

İlçede yapılan tarım alet ve makine dağıtım törenine Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Bafra İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan, İlçe Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, kooperatif ve birlik başkanları ile çok sayıda çiftçi katıldı. Dağıtım töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Samsun’da 2006-2013 yılları arasında 4 bin 735 yatırımcıya yaklaşık 20 milyon TL hibe desteği verildiğini söyledi. Bafra ilçesinde ayrıca Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP), Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında önceki etaplarda toplam 17 yatırım projesinin uygulandığını hatırlatan İl Müdürü Güven, “2013 yılı 7. etabında ise 3 adet Ekonomik Yatırım Projesi uygulanmakta. Toplamda bu 20 projeye de 4.685.718 TL hibe desteği verildiğini belirtmişlerdir. Bafra ilçesine bugüne kadar toplamda 535 makine ekipman alımı projesine 3 milyon 664 bin 482 TL hibe desteği verildi. Dağıtımı yapılan bu makine ekipmanların Bafra tarımına katkı sağlamasını diliyorum.” diye konuştu.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise ilçe çiftçisinin bu gibi desteklemelerden daha fazla istifade etmesi gerektiğini belirterek, “İl ve ilçe tarım teşkilatlarımız proje başvurusu yapan üreticilere fazlasıyla yardımcı olmaktadır. Çiftçilerimiz cesaretle bu projelere başvuru yapmalıdır. Verilen bu alet ekipmanların çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar