Bafra OSB'de medikal ihtisas OSB kurulması için ilk adım atıldı

Samsun’un Bafra ilçesinde Bafra Organize Sanayi Bölgesinde Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için ilk adım olan başvuru dilekçesi imzalandı. Başvuru dilekçeleri ile müracaat eden Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği...

Google Haberlere Abone ol
Bafra OSB'de medikal ihtisas OSB kurulması için ilk adım atıldı

Samsun’un Bafra ilçesinde Bafra Organize Sanayi Bölgesinde Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için ilk adım olan başvuru dilekçesi imzalandı.

Başvuru dilekçeleri ile müracaat eden Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (Mediküm) Başkanı Ahmet Aydemir ve beraberindeki heyet ile Bafra Organize Sanayi Bölgesi İdari binasında yapılan imza protokolüne Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar ve Bafra OSB Müdürü Mustafa Reis de katıldı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Medikal OSB’nin kurulması için arkadaşlarımız Mediküm adına yazılı olarak müracaatta bulundular. Biz de bunu Bakanlığımız nezdinde yapmaya gayret edeceğiz. Bu alanda hizmet veren arkadaşlarımız 3 yıldır mücadele veriyorlar. İnşallah Bafra’da bu işi, bu hizmeti gerçekleştiririz. Baframız için, Samsunumuz için önemli bir yatırım olacak, belki de Bafra’nın, Samsun’un dünyaya tanıtılmasında vesile olacak diye düşünüyorum. Ben hayırlı olmasını temenni ediyor, Bafra’da bu işi yürütmeye karar verdikleri için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ise şunları söyledi: "Samsun Mediküm 3 yıldan bu yana Samsunda Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmayla ilgili bir çalışma yürütüyordu. Bu çalışmalar sonucunda, bu sektörde 40 ‘a yakın firmanın olduğunu ve 1300 civarında kişinin çalıştığını öğrendik. Bafra OSB’nin 2.etabının Medikal OSB ilan edilmesi yönünde bir çalışma yaptık. Biz kendileri ziyaret ettik ve Bafra’ya davet ettik, kendileri gelip incelmelerde bulundular. Karşılıklı görüşmeler sonucunda Bafra OSB’nin 2. etabın Medikal İhtisas OSB ilan edilmesi ile ilgili resmi süreci başlatmış bulunuyoruz. Bundan sonra artık burada bu işin Ankara ve Bakanlıklar süreci var. Mediküm ile birlikte Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve Kaymakamımız ile beraber bu işin en kısa zamandan sonuçlanması için çaba sarf edeceğiz. Tabii yasal ve bürokratik boyutunu en kısa sürede tamamlanarak Medikal OSB’nin Bafra’ya kurulması için sonuç almak istiyoruz. Bu süreç başladı, medikal sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza ve Baframıza hayırlı olmasını diliyorum."

Mediküm Derneği Başkanı Ahmet Aydemir ise "Samsun Medikal Kümelenme Derneği olarak arkadaşlarımla beraber Bafra Belediye Başkanı Sayın Zihni Şahin ve Bafra TSO Başkanı Sayın Göksel Başar’ın davetleri ile 3 yıldır arayışında olduğumuz Medikal OSB ile ilgili, Bafra OSB’nin 2. etabında karar vermiş olmaktan mutluluk duyuyorum. Bunun sadece Bafra’ya değil, Samsun’a değil ülkemiz açısında da çok önemli bir hadise olduğunu düşünüyorum. Zira burası Türkiye’nin ilk Medikal Organize Sanayi Bölgesi olacaktır. Dünyada sayılı medikal sanayi üretim bölgelerinden birisi haline gelecektir. Burada tabi biz ilk çekirdeği arkadaşlarımızla beraber atıyoruz. Ancak buraya ulusal ve uluslararası yatırımcılarında çok kısa sürede geleceğini düşünüyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, inşallah en kısa sürede en kısa sürede sonuçlandırılır da yatırımlarımıza bir an evvel başlarız ve bölgemizin, sektörümüzün dünyada hak ettiği yeri almasının sağlarız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar