Bafra, Karaköy İşletmesi için bir araya geldi

Samsun’un Bafra ilçesinde odalar ve iş adamları geçtiğimiz günlerde ihalesi iptal edilen Karaköy TİGEM için bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bafra, Karaköy İşletmesi için bir araya geldi

Samsun’un Bafra ilçesinde odalar ve iş adamları geçtiğimiz günlerde ihalesi iptal edilen Karaköy TİGEM için bir araya geldi.
Toplantıya Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Hacıömeroğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Meclis Üyeleri, İşadamları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Bafra TSO Başkanı Göksel Başar yaptı. Başar, “Karaköy harası 9 bin dönüme yakın kuru tarım, 2400 dönüm çeltik ve 8 bin 590 dönüm bataklıktan oluşmaktadır. Bilindiği üzere TİGEM Genel Müdürlüğü, Karaköy Tarım İşletmesi'ni 30 yıllığına kiraya vererek burada ki faaliyetlerini bitirme kararı almıştır. İhale aşamasında Bafra kamuoyunun tepkisi ile ihaleye tek teklif verilmesi gerekçe gösterilerek kiralama yapılmamıştır. Tekrar kiraya verilmesi gündeme geldiğinde biz bölge insanı olarak neler yapabilirizi konuşmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Karaköy haramıza sahip çıkmalıyız. Buranın bölgemizin insanları tarafından kiralanıp işletilmesi bizim için öncelikli ve önemlidir. Ama şunu da unutmamalıyız ki bizim insanımız alsın derken, ülke ekonomisine en faydalı şekilde burayı işletmek de birinci hedef olmalıdır." dedi.

"Karaköy kiraya verildiğinde sahip çıkacak bir ekibe ihtiyaç vardır. Yoksa 50 kişi bulsak her biri 50 bin TL. verseler burayı alsak düşüncesi ile yola çıkmak yanlış olur. Profesyonelce düşünerek, yola çıkmak ve mutlaka uzman bir şirket tarafından proje dosyası hazırlanmalıdır." diyen Başar, "Bu şekilde yapılmazsa TİGEM Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye alınacağını düşünmüyorum. Sevgili hemşerilerim, gün bugündür. Gelin topraklarımıza sahip çıkalım.” diye konuştu.

Bilgilendirmenin ardından söz alan Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, oda olarak ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ve bu ihaleyi bölge dışından birinin almasının bölgeyi sıkıntıya sokacağını dile getirdi.
Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise konu ile ilgili görüşlerini belirtti. Toplantı ilerleyen tarihlerde tekrar yapılmak üzere ikramlarla sona erdi.
CİHAN

Yorumlar