Bafra heyeti Çankaya Köşkü'ne davet edildi

Bafra Müftülüğü'nün Gambiya'nın Banjul kenti ile kardeş şehir olması ve bu ülkeye 10 bin Kur'an-ı Kerim göndermesinin ardından devam eden sıcak ilişkiler, Ankara'dan da görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Bafra heyeti Çankaya Köşkü'ne davet edildi

Bafra Müftülüğü'nün Gambiya'nın Banjul kenti ile kardeş şehir olması ve bu ülkeye 10 bin Kur'an-ı Kerim göndermesinin ardından devam eden sıcak ilişkiler, Ankara'dan da görüldü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Gambiya Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh onuruna Çankaya Köşk'ünde verilecek yemeğe Bafra heyeti de davet edildi.

Konu hakkında Müftülük'ten yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bafra heyeti Çankaya köşküne davet edildi. Bafra heyeti olarak Gambiya Cumhurbaşkanının Türkiye’ye yapacağı ziyarette Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkünde onuruna verilecek olan akşam yemeğine katılacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız Afrika, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetlerdeki bazı şehirleri, ülkemizin bazı şehirleri ile kardeş ilan ederek, karşılıklı olarak birtakım dini, sosyal ve kültürel alanda yardımlarda bulunmak suretiyle, ihtiyaç sahibi insanlarla, yardım edebilecek insanlar arasında bir yardım köprüsü oluşturmak, Müslümanların yardımlaşma ve dayanışma hasletlerini yaşatmak amaçlanmıştı. Bu bağlamda Gambiya’nın Banjul kenti ile Bafra ilçesi kardeş şehir yapılmıştır. Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi, Bafra İlçe Müftülüğü ve Kamu Kurumları, Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte bu anlamlı proje ve kardeş şehir uygulamasını titizlikle yürüttük. Bu kapsamda hep birlikte ve Bafralı kadirşinas hemşerelerimizin katkısıyla 10 bin adet Kuran-ı Kerim yollanması, orada Bafra FM ismiyle bir radyo kurularak Bafra’nın adının duyurulması, gıda yardımı yapılması gibi dini, milli ve insani yardımlar dayanışmalar yapıldı. Kardeşlik köprüleri oluşturuldu. Gambiya Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün davetlisi olarak ülkemize gelecektir. Cumhurbaşkanımız onurlarına 11 Şubat Salı günü bir yemek verecektir. Gambiya ile olan ilişkilerimize katkı ve kardeş şehir uygulaması nedeniyle Bafra Heyeti olarak Cumhurbaşkanımız tarafından Çankaya köşkünde ki bu yemeğe davet edilmiş bulunuyoruz. Bu davetten Baframız adına büyük mutluluk duyduk. Bu daveti iki cumhurbaşkanı tarafından tüm Bafralılara yapılmış bir davet olarak görüyoruz. Bu davet Baframız insanının hayırseverliğinin, milli ve manevi değerlere bağlılığının tescilidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Bey’e şahsımız ve tüm Bafralılar adına saygılarımla teşekkürlerimi arz ediyorum." denildi.
CİHAN

Yorumlar