Bafra Delta Koleji, TEOG sınavlarında başarısını korudu

2014 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme puanları değerlendirme toplantısı okul yetkilileri ile veli, öğrenci ve basın mensuplarının katılımıyla Bafra Delta Koleji’nde yapıldı. Okul Müdürü Kadir Yaşa yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Bafra Delta Koleji, TEOG sınavlarında başarısını korudu

2014 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme puanları değerlendirme toplantısı okul yetkilileri ile veli, öğrenci ve basın mensuplarının katılımıyla Bafra Delta Koleji’nde yapıldı.

Okul Müdürü Kadir Yaşa yaptığı konuşmada, 2013-2014 Öğretim Yılı 1. Dönem ve 2. Dönemde ilk defa uygulanan TEOG Merkezi Sınavları'nda okullarının yerleştirme puanlarında ilçe genelinde ferdi ve genel başarısını koruduğuna dikkat çekti. "Dönem sonu yerleştirme puanları ele alındığında 422,289 okul puan ortalaması ile okulumuz ilçe genelinde öne çıkmıştır." diyen Yaşa, "Ferdi öğrenci başarısında ise gelenek bozulmamış, geçmiş yıllarda elde edilen Türkiye geneli 500 tam puanlı 9 öğrencinin yanında bu sene de 495, 612 puan ile Ali Salih Asan Türkiye geneli 491,664 puan ile Munise Sueda Albayrak Türkiye geneli 490,219 puan ile İbrahim Ege Reisli Türkiye genelindeki puanlamaya göre önemli bir başarı dilimini elde etmiş yüzde 1'lik dilime 9 öğrenci yerleştirerek başarısını korumuştur." dedi.

Müdür Yaşa, ayrıca 2. Dönem TEOG sınavında Türkçe dersinden 20, matematik dersinden 13, fen ve teknoloji dersinden 7, inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinden 6, din kültürü dersinden 9 ve İngilizce dersinden 5 öğrencilerinin tüm soruları doğru cevapladığının altını çizdi. Yaşa, "Okul başarısının korunmasında ve geleneğin bozulmamasında okuldaki ekip ruhu, sınav yapılan aylardaki ders dışı takviyeler ve öğrencilerdeki başarı yarışı etkili olmuştur. Ayrıca öğretmenlerimizin ve rehberlik servisinin sınavlara hazırlanan öğrencilere fedakârca davranarak maddi ve manevi destekleri başarının gelmesinde önem arz etmiştir." şeklinde konuştu.

    Toplantı sonunda okulda en yüksek puan alarak ilk üçe giren öğrenciler altın ile ödüllendirildi. CİHAN

Yorumlar