Bafra Anadolu lisesi TÜBİTAK Türkiye 1.si oldu

TÜBİTAK'ın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Yarışması'nda, 10 bin proje arasından seçilen en iyi projeler ödüllendirildi. Bafra Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri rehber öğretmeni Bülent Koçak'ın...

Google Haberlere Abone ol
Bafra Anadolu lisesi TÜBİTAK Türkiye 1.si oldu

TÜBİTAK'ın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Yarışması'nda, 10 bin proje arasından seçilen en iyi projeler ödüllendirildi. Bafra Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri rehber öğretmeni Bülent Koçak'ın danışmanlığında öğrenciler Selçuk Holep ve Deniz Kayar ´ın hazırladığı Board Unleashed for Fatih Projesi TUBİTAK Türkiye 1.si oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın (BİDEB) bu yıl 45. kez düzenlediği “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda final heyecanı yaşandı. Türkiye’nin 81 ilinden 17 bin 486 öğrencinin toplam 10 bin 418 proje ile başvurduğu yarışmada, bölge ve final maratonunun ardından en iyi projeler belirlendi. Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih ve Psikoloji dallarında ödüle layık görülen proje sahipleri, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Bafra Anadolu Lisesi ise Board Unleashed for Fatih Projesi ile TÜBİTAK Türkiye 1.si olarak Samsun ve bölgesine gurur yaşattı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş,’’TÜBİTAK'ın projelere ne kadar büyük önem verdiğine bugün burada bir kez daha şahit olduk.Okulumuz ise Bilişim Teknolojileri rehber öğretmeni Bülent Koçak'ın danışmanlığında öğrenciler Selçuk Holep ve Deniz Kayar ´ın hazırladığı Board Unleashed for Fatih Projesi ile TÜBİTAK Türkiye 1.si olarak bizleri onurlanırmış ve gururlandırmışlardır. Ödül töreninde ise Parasal ödüllerin yanında proje yarışmasında, alanında birinci olanlara üniversite sınavında 0,05 ek katsayı, ikinci olanlara 0,04 ek katsayı, üçüncü olanlara ise 0,03 ek katsayı uygulamamız var. Bu da önemli bir avantaj. Ortalamada 20-25 puan avantaj sağlamaktadır ve bu uygulama bundan sonra da devam edecek. Hedefimiz ise Projemiz ile Dünya Şampiyonu olarak ülkemizin adını tüm dünyaya duyurmaktır.’’ dedi.

CİHAN

Yorumlar