Bafra Anadolu Lisesi 500 adaya yardımcı oldu

Samsun’un Bafra ilçesine 1989 yılından beri eğitim hizmeti veren Bafra Anadolu Lisesi, yaklaşık 500 adaya ücretsiz tercih hizmeti verdi. Bafra Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar Hayat Olsun Projesi' çerçevesinde İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Bafra Anadolu Lisesi 500 adaya yardımcı oldu

Samsun’un Bafra ilçesine 1989 yılından beri eğitim hizmeti veren Bafra Anadolu Lisesi, yaklaşık 500 adaya ücretsiz tercih hizmeti verdi.

Bafra Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar Hayat Olsun Projesi' çerçevesinde İstanbul Aydın Üniversitesi ile işbirliği yaptı. Okul, bu proje sayesinde her okuldan öğrencilere üniversite tercihi konusunda yardımcı oldu.

Bafra Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Ülker Lokumcu, “10 gün boyunca Bafralı üniversite adaylarına çağrıda bulunduk, puanlarının düşük olduğuna bakmaksızın mutlaka bizim sistemimizle kendi durumlarını değerlendirmelerini istedik. Yaklaşık 500 kişiye sabah 10.00’dan akşam 19.00’a kadar tercihlerinde yol göstererek danışmanlık yaptık. Yaptığımız hizmetten her hangi bir ücret talebimiz olmadı. Puan düşüklüğü nedeniyle tercih yapmamayı düşünen adayların aslında girebileceği okullar olduğunu gösterdik. Genel olarak çok memnuniyet oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelere yayarak, tercih hataları nedeniyle adayların mağdur olmasını önlemeyi planlıyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Karadeniz ve Samsun İletişim Temsilcisi Öznur Tübey’e yardımlarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Okul müdürü Yıldıray Baş ise şunları söyledi: “Bafra Anadolu Lisesi olarak çok çalışkan bir ekibe sahibiz. Bunu çevremize yansıtmak için her türlü sosyal sorumluluk projelerine açığız. Kendi okul öğrencilerimizin haricinde tüm halkımıza hizmet vermeye talibiz. Bizim kurumlarımız halkla iç içe olması gereken kurumlar. Hizmeti azami ölçüde halkımıza yansıtmak için elimizdeki imkanları kullanmak bizim görevimizdir. Okulumuzda tercih danışmanlığı için üç bölüm tahsis ettik. Gelenlerin rahatça bekleyebileceği ve çalışabileceği son derece rahat alanlar oluşturduk. İdareci, öğretmen ve personelimiz bu konularda son derece çalışkan ve istekli olduğundan biz de güvenle hareket edebiliyor ve hizmet verebiliyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”

CİHAN

Yorumlar