Bafra 2. Ekolojik Yaşam Şenliği'ne hazır

Samsun’un Bafra ilçesinde 2.Ekolojik Yaşam Şenliği yarın başlıyor.Şenlik hakkında bilgi veren Bafra Organik Tarım Teknikerleri Derneği (ORTEK) Başkanı Öztürk Doğutaş,’’Bafra’da günden güne yok olan yerel tohumlarımızı yaşatmak...

Google Haberlere Abone ol
Bafra 2. Ekolojik Yaşam Şenliği'ne hazır

Samsun’un Bafra ilçesinde 2.Ekolojik Yaşam Şenliği yarın başlıyor.

Şenlik hakkında bilgi veren Bafra Organik Tarım Teknikerleri Derneği (ORTEK) Başkanı Öztürk Doğutaş,’’Bafra’da günden güne yok olan yerel tohumlarımızı yaşatmak için ilkini geçen yıl yaptığımız Bafra Ekolojik Tohum ve Yaşam ve Tohum Şenliği’nin, ikincisine hazır hale geldik.

Binlerce yıldır ekilen genetiği bozulmamış atalık ve yerel tohumları çoğaltarak paylaşmak ve yaşamalarına katkı sağlamak amacı güden şenliği Bafra Belediyesi başta olmak üzere, Bafra Kaymakamlığı,19 Mayıs Üniversitesi, Bafra Ziraat Odası Başkanlığı, Bafra Yeşil Küre Organik Tavuk ve Yumurta Üretim ve Ulusal Tohum Takas Merkezi desteklemektedir. Bölgemizde organik ve temiz gıdaya ulaşacak çalışmaları sürdürerek bölgemizde yaşayan bir Tohum Merkezi oluşturmayı hedefleyen şenliğe çok sayıda çiftçimizin katılması beklenmektedir. Ekolojik Tohum ve Yaşam ve Tohum Şenliği'nin bölgemizdeki köylülerimize ve küçük çiftçilerimize büyük destek sağlayacağına inancımız tamdır. Doğaseverleri, organik ve yerel tohum gönüllülerini şenliğe davet ediyoruz. Organik Tarım Teknikerleri Derneği organizatörlüğünde yapılacak şenlikte yerel ürün stantlarının yanında yerel yemek yarışmaları da yapılacak. 31 Mayıs cumartesi günü 12.00 – 20.00 saatleri arasında Ali kale Turistik Tesisleri Çamlık mevkiinde gerçekleştirilecek Ekolojik Tohum ve Yaşam ve Tohum Şenliği'nde; Yerel Ürün Standları, Yerel Yemek Yarışmaları, yöresel müzik ve folklor, Yerel Tohum ve Fide Takası gibi etkinlikler yer alacak.’’ dedi.

CİHAN

Yorumlar