Baden-Württemberg'de sağlık çalışanları ile ikinci tur görüşme

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde eçtiğimiz hafta greve giden üniversite hastanelerinde işveren ve sendika arasında ikinci tur görüşmeler bugün yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Baden-Württemberg'de sağlık çalışanları ile ikinci tur görüşme

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde eçtiğimiz hafta greve giden üniversite hastanelerinde işveren ve sendika arasında ikinci tur görüşmeler bugün yapılıyor. Ver.di sendikası görüşme öncesi üniversite kliniklerinde meslek eğitimi alanları Stuttgart ta greve çağırdı. Geçtiğimiz hafta görüşmelerin ilk turunda da Freiburg, Ulm, Tübingen ve Heidelberg kliniklerinde çalışan 25 bin sağlık çalışanı greve gitmişti.

Sağlık çalışanları işverenden 120 Euro maaş artışı, yüzde 3 zam ve meslek yapan öğrenciler de dahil olmak üzere 30 gün yıllık izin talep ediyor. Ver.di sendikası adına görüşmeleri yürüten Günther Busch, teklifin masada olduğunu ve teklifi desteklediklerini ifade etti. Busch, “İşvereninde bir teklif hazırlayıp masaya koyması gerekir. Şayet anlaşma olmazsa bir başka görüşme turu yapılır.” dedi. Anlaşma sağlık çalışanlarının yanı sıra doktorları da yakından ilgilendiriyor. Öte yandan geniş kapsamlı muhtemel bir grev dalgasının sağlık hizmetlerini olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor.
CİHAN

Yorumlar