Baden-Württemberg'de kanserden ölümler korkutuyor

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti İstatistik Dairesi’ne göre, kanser vakalarında artış gözleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Baden-Württemberg'de kanserden ölümler korkutuyor

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti İstatistik Dairesi’ne göre, kanser vakalarında artış gözleniyor. Ölüm sebebi olarak kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen kanser, bu yükseliş seyri devam ettiği takdirde yakın zamanda ölüm sebepleri arasında birinci sıraya çıkacak.

İstatistik Dairesi, özellikle karaciğer ve yemek borusu kanserinde büyük bir artış tespit etti. Eyalette 2012 yılında 11 bin 453 kadın ve 13 bin 375 erkek ölümcül bir kanser türünden dolayı hayatını kaybetmiş. 2000 yılından bu yana kanser vakalarındaki kanser türüne göre yüzdelik artış, karaciğer kanseri (yüzde 51,7), yemek borusu kanseri (yüzde 33,3) ve cilt kanseri (yüzde 31,8) olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan mide kanserinde (yüzde 26.0), kemik ve eklem kıkırdağı kanserinde (yüzde 36,6) ve bağırsak (kolorektal) kanserinde (yüzde 12,2) düşüş gözlendi. Kadınlar da ise meme kanseri yüzde 18,3 ile ölümcül kanser türlerinin başında gelirken; trakea, bronşit, akciğer kanserinde kadınlarda (yüzde 12,7) ve kolon kanserinde (yüzde 11,7) ölüm tespit edildi. Erkeklerde ise trakea, bronşit ve akciğer (yüzde 21.9), bağırsak kanseri (yüzde 11.9) ve prostat kanseri (yüzde 11,6) ölümcül kanser türlerinin başında geliyor. CİHAN

Yorumlar