Baden-Württemberg’de Gememeinschaftschule sayısı hızla artıyor

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde iki yıl önce yürürlüğe giren ve Yeşiller/SPD koalisyon hükümetinin eğitim reformu alanında imzasını taşıyan Gememeinschaftschule’lerin sayısı her yıl artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Baden-Württemberg’de Gememeinschaftschule sayısı hızla artıyor

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde iki yıl önce yürürlüğe giren ve Yeşiller/SPD koalisyon hükümetinin eğitim reformu alanında imzasını taşıyan Gememeinschaftschule’lerin sayısı her yıl artıyor. Eğitim Bakanı Andreas Stoch, Gemeinschaftsschule sayısının her yıl devamlı arttığını, 2014/15 öğretim yılı için de ayrıca 81 yeni Gemeinschaftschule’nin onaylandığını ve yeni eğitim yılı itibariyle sisteme entegre edileceğini kaydetti.

Böylelikle sayıları 237'ye çıkan Gememeinschaftschule’ler, Real ve Gymnasium tipi okulların da önemli rakibi olmaya aday.Bu hızlı artışın arkasında ebeveynlerin bizzat kendilerinin bulunduğunu kaydeden Stoch, birçok velinin Gememeinschaftschule’lerin öğrenme ve öğretme kültüründen ve pedagojik konseptinden oldukça memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Bakan Stoch ayrıca gelecek yıllarda da benzeri bir hızla, mevcut Haupt- ve Realschule’lerin, Gememeinschaftschule’ye dönüşmesini beklediklerini belirterek, geleneksel üçlü sistemin yakın bir gelecekte tarihe karışacağının ilk ipuçlarını verdi. Bu arada mevcut Haupt ve Realschule tipi okullarının Gemeinschaftschule'ye dönüşümünün en önemli kriterlerinden biri ‘iyi pedagojik konsepte' sahip olmaları. Buna göre okulların bireysel öğrenme ihtiyaçlarını karşılayacak bir zemin oluşturmaları ve her giriş sınıfı için en 40 öğrenci bulunması şart koşuluyor.
CİHAN

Yorumlar