Baden-Württemberg’de 20 milyon yangın uyarı detektörü eksik

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde hükümetin aldığı kararla mesken ve işyerlerinde duman detektörleri bulunmasının mecburi hale getirilmesi ile birlikte birçok yeni konutta bu sistemler kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Baden-Württemberg’de 20 milyon yangın uyarı detektörü eksik

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde hükümetin aldığı kararla mesken ve işyerlerinde duman detektörleri bulunmasının mecburi hale getirilmesi ile birlikte birçok yeni konutta bu sistemler kuruldu. Ancak yeni olmayan konutlarda henüz beklenen rakamlara ulaşılamadığı ortaya çıktı. Eyalette bu senenin sonundan itibaren mecburi olarak tüm mesken ve işyerlerine bulundurulması gereken duman ve yangın detektörlerinin sadece 200 bin evde olduğu tespit edildi. 5,2 milyon konut bulunan eyalette sadece 200 bin konutta yangın uyarı sistemi olması yetkilileri harekete geçirdi.

Detektör sayısının bu kadar düşük seviyelerde seyretmesinin doğrudan düzenlemeyle alakası olduğunu düşünen uzmanlar, bunun sorumluluğunun siyasi iradede olduğu kanaatinde. BW’de geçerli olan yasalara göre tüm konut ve işyerlerinde yangın uyarı sistemlerinin bulunması mecburi olsa da mülk sahiplerine bu sistemleri kurmamaları durumunda hiçbir cezai müeyyide uygulanmayacak. Bunun bilincinde olan ev sahipleri cihazları kurmakta acele etmiyor.

Ancak cihazların takılı olmaması halinde muhtemel bir yangın durumunda sigortaların ev sahiplerinin zararlarını tazmin etmemesi söz konusu. Detektörler bakım masraflarıyla birlikte vatandaşa yılda sadece 33 Euro’ya mal olacak.
CİHAN

Yorumlar