Baden-Württemberg, uzun süredir işsiz kalanlara çözüm arıyor

Almanya genelinde istihdam piyasası verilerine göre genel durum iyi olmasına rağmen Baden-Württemberg Eyaleti’nde özellikle uzun süreden beri işsiz olanların sayısı yetkilileri yeni çözümler aramaya sevk ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Baden-Württemberg, uzun süredir işsiz kalanlara çözüm arıyor

Almanya genelinde istihdam piyasası verilerine göre genel durum iyi olmasına rağmen Baden-Württemberg Eyaleti’nde özellikle uzun süreden beri işsiz olanların sayısı yetkilileri yeni çözümler aramaya sevk ediyor. İstihdam piyasasında asıl önemli noktanın uzun süredir işsiz kalanlar olduğuna dikkat çeken Baden-Württemberg Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Katrin Altpeter (SPD), bir yıldan fazla işsiz kalanların sayısının 66 bin civarında olduğu bilgisini verdi.

Özellikle bunlar arasında engelli olan ve tek başına çocuk bakma durumunda olan annelerin istihdam piyasasında şanslarının oldukça zor olduğuna işaret eden Bakan Altpeter, bu sorunlara yeni çözümler arandığını dile getirdi.

ENGELLİ İSTİHDAMINDA KAMU ÖRNEK OLUYOR

İstihdam piyasasında daha çok güçlüklerle karşılaşan engelli insanların istihdamını teşvik için Baden-Württemberg Eyaleti kamu sektöründe daha fazla engelli istihdam ediyor. Eyalet Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerine göre eyalette kamu kurum ve kuruluşlarındaki toplam 241 bin 591 istihdamın 12 bin 561’ini engelli insanlar oluşturuyor.

Buna göre yasal asgari sınır yüzde 5 olan engelli istihdam oranı Baden-Württemberg Eyaleti’nde yüzde 5,19 olarak gerçekleşiyor. Engelli istihdam oranı yasal asgari sınırın üzerinde olmasına rağmen bu oranın kamuda daha da artırılarak özel sektöre bu konuda örnek olunması gerektiğine dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Altpeter, diğer bakanlıklara, önümüzdeki dönemde kamu hizmetlerinde daha fazla engelli istihdam etmeleri çağrısında bulundu.

Bakanlıklardaki engelli istihdam oranı 2012 yılı itibariyle iyimser olarak değerlendiriliyor. Mevcut rakamlara göre Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yüzde 12, Uyum Bakanlığı’nda yüzde 9 ve Maliye Bakanlığı’nda yüzde 8 civarında engelli istihdam ediliyor. CİHAN

Yorumlar