Baden-Württemberg, iyi uyum sağlamış mültecileri ülkede tutmak istiyor

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre eyalette iyi uyum sağlamış mülteciler, artık geldikleri ülkelerine geri gönderilmeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Baden-Württemberg, iyi uyum sağlamış mültecileri ülkede tutmak istiyor

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre eyalette iyi uyum sağlamış mülteciler, artık geldikleri ülkelerine geri gönderilmeyecek. Bakanlık bu hususta federal hükümetin mültecileri ülkede tutmak için yeni yasalar üzerinde çalıştığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Gall tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Almanya’ya yerleştirilmiş ve geri gönderilmesi planlanan, sosyal ve ekonomik olarak iyi entegre olmuş mülteciler, bundan böyle yasal olarak ülkede süresiz ikamet şansına sahip olabilecekler. Hükümet olarak, söz konusu mültecilerin olası sınırdışı edilme öncesi, federal yönetmenlikler çerçevesinde, ülkede süresiz kalıp kalmamaları incelenip hüküm verilecektir.”

Bakanlık aynı zamanda, bu bildirinin eyaletteki tüm yabancılar dairesi ve göçmen bürosu yetkililerine gönderildiğini duyurarak, düzenlemenin en yakın zamanda uygulamaya geçeceği sinyalini verdi. Ancak bu yasadan yararlanmak isteyenlerin herhangi bir sabıkası veya suçu olmaması gerekiyor. Bakanlıktan yeni uygulamanın somut olarak nasıl bir içeriğe sahip olacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi.
CİHAN

Yorumlar