Baden Württemberg eyaletinde tam gün okul müracaatları artıyor

Almanya'da eğitim alanında yapılan reformlarla dikkat çeken Baden Württemberg’de tam gün okul (Gaztagschule) uygulamasına da ilgi artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Baden Württemberg eyaletinde tam gün okul müracaatları artıyor

Almanya'da eğitim alanında yapılan reformlarla dikkat çeken Baden Württemberg’de tam gün okul (Gaztagschule) uygulamasına da ilgi artıyor. Önümüzdeki öğretim yılında 200 ilkokulun tam gün eğitim kapsamına girip girmemek için müracaat etmesi bekleniyor. Başvurular Nisan ayı sonuna kadar yapılabilecek.

Stuttgart’ta bulunan mevcut 72 ilkokuldan 28’i tam gün okul uygulaması kapsamında bulunuyor. Tamgün uygulaması için okullar velilerin ve öğretmenlerin onayı ile en az 25 öğrencinin bu programa katılması kaydıyla yerel idarelere başvurabiliyor.

Yeşiller-SPD Eyalet Hükümeti 2020 yılına kadar eyaletteki ilkokulların yüzde 70’ini tam gün eğitim veren okullara dönüştürmek istiyor. Baden Württemberg Eyaleti Hükümeti tam gün okullara her yıl toplam 60 milyon Euro ile destek veriyor. Ancak bu miktar okul maliyetinin sadece yüzde 20’sini karşılıyor. Geri kalan maliyeti belediyeler kendi bütçelerinden karşılıyor. CİHAN

Yorumlar