Baciyan-ı Rum'un ilk mezun kadınları

Kayseri Talas Belediyesi tarafından kısa süre önce Anayurt olarak bilinen Mevlana Mahallesi'nde açılan Fatma Bacı ve Baciyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi'nin ilk kursiyerleri mezun oldu.

Google Haberlere Abone ol
Baciyan-ı Rum'un ilk mezun kadınları

Kayseri Talas Belediyesi tarafından kısa süre önce Anayurt olarak bilinen Mevlana Mahallesi'nde açılan Fatma Bacı ve Baciyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi'nin ilk kursiyerleri mezun oldu.

Okuma yazma, diksiyon, İngilizce ve aşçılık kurslarının verildiği kültür merkezinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdullah Ayata, Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Özgen, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çakır, kursiyerler ve çok sayıda bayan katıldı.

Törende konuşan Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, kısa süre önce merkezin açılışına katıldığını belirterek, "Burada sertifika töreninde bulunmak beni memnun etti. Bunlar kurumların meyveleridir. Kadınlar için evde oturmak kadar zor bir şey yok. Belediyemiz ve halk eğitim birlikte sizler için mekanlar açtı. Hem öğreniyorsunuz hem sosyalleşiyorsunuz." dedi.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu da eğitimin önemine dikkat çekerek, "Türkiye'nin en büyük ihtiyacı insan kaynakları kapasitesini geliştirmek." diyerek, doktora için gittiği yurt dışına çıkış anısını şöyle anlattı: "O zaman 28 yaşındaydım. Ev arkadaşım 57 yaşındaydı ve benimle birlikte doktoraya başlamıştı. Bu nedenle eğitim ve öğretimin yaşı yok. İnsanlar hayatlarının sonuna kadar öğrenmek için mücadele etmeli." diye konuştu.

Toplumda kadınların yüklerinin çok fazla olduğunu kaydeden Başkan Palancıoğlu, "İş hayatında kadın, evde çocuklarına anne, eşlerine hanım olan kadınlarımız 24 saat iş yapıyorlar. Aynı zamanda kendilerini de geliştirmeleri gerekiyor. Bu kursların yanı sıra kadınlarımıza yönelik projelerimizi en kısa zamanda hayata geçirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdullah Ayata ise şimdiye kadar açtıkları 198 kursta 2 bin 792'si kadın, 4 bin 540 kişiye kurs verdiklerini ifade ederek, "Eğitim verdiğimiz kursiyer sayısı Kayseri ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Bu faaliyetlerde en önemli ortağımız Talas Belediyesi'dir. Belediyemizle bu yıl Zincirdere, Başakpınar, Kuruköprü, Nevin Akyurt Kadın Kültür Merkezi, Uluğbey, Mavera ve son olarak burada 58 ayrı kursta bin 4 kadın, 97 erkeğe sertifika verdik." diye konuştu.

Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Özgen de "Kursların başladığı ilk günlerde sessiz, sakin, içine kapanık olan kadınlarımızın kendini geliştirip yeni beceriler kazandıkça özgüvenlerinin arttığını gözlemledim. Bir erkeği eğitirsiniz bir insanı eğitmiş olursunuz, ama bir kadını eğitirseniz bir aileyi, dolayısıyla bir toplumu eğitmiş olursunuz. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kursta okuma yazma öğrenen kadınlar okuma örnekleri sunarken, kursu başarıyla tamamlayan 94 kadına sertifikaları verildi. Tören, aşçılık kursundaki kadınların yaptığı ikramın ardından sona erdi.





CİHAN

Yorumlar