Babek Zencani'ye ait Qeshm Air’e uçuş izni verilmedi

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan İşadamı Reza Zarrab'ın İran'daki ortağı olduğu iddia edilen Babek Zencani'ye ait Qeshm Air'in Tahran- İstanbul Sabiha Gökçen arasında uçağına uçuş izni verilmediği ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Babek Zencani'ye ait Qeshm Air’e uçuş izni verilmedi

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan İşadamı Reza Zarrab'ın İran'daki ortağı olduğu iddia edilen Babek Zencani'ye ait Qeshm Air'in Tahran- İstanbul Sabiha Gökçen arasında uçağına uçuş izni verilmediği ileri sürüldü. Uçuş izni verilmediği için Tahran’dan İstanbul’a gelemeyen uçağın Sabiha Gökçen’de bekleyen yolcuları da saatlerce havalimanında bekledi. Qeshm Air, İran'a ait başka bir havayolu şirketinin yolcu uçağını kiralayarak yolcuları götürdüğü belirtildi.

İran basını, Türkiye’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan işadamı Reza Zarrab'ın İran’daki ortağı olduğu iddia edilen Babek Zencani’ye ait Qeshm Air’in dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Tahran’a yapacağı uçuşuna Türkiye tarafından izin verilmediği ileri sürüldü. Qeshm Air’in Atatürk Havalimanı’nda uçuş gerçekleştirmediği öğrenildi. Qeshm Air’e Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş izni verilmediği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Tahran-İstanbul seferini gerçekleştirecek uçağı kalkış yapamadı. Sabiha Gökçen arasında charter uçuşu yapan Qeshm Air'in yolcu uçağına uçuş izni verilmediği için Tahran'dan havalanamadı. Bunun üzerine Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün akşam Tahran'a gidecek yolcular beklemeye başladı. Qeshm Air, yolcuları Tahran'a getirmek üzere İran'a ait başka bir havayolu şirketinin yolcu uçağını kiralama yoluna gitti. Yolcular salı sabahı bu uçakla Tahran'a gidebildi.

İRAN MEDYASINDAKİ İDDİALAR

İran medyası, 200 yolcusu bulunan uçağın 10 saatten fazla bir süre Atatürk Havalimanı'nda bekletildiğini bunun üzerine bazı yolcular ve havalimanı çalışanları arasında arbede çıktığını aktardı. İran’ın Fars Haber Ajansı, Qeshm Air yetkililerine ulaşmaya çalıştığını ancak söz konusu hava yolu yetkililerinin bu konuda bilgi vermekten kaçındığını yazdı. İran’daki bazı haber kaynakları ise yolcuların başka bir havayolu uçağıyla bugün Tahran’a götürüleceğini aktardı.
CİHAN

Yorumlar