Babanın Hayalini Çocukları Gerçekleştirecek

Kayseri’de okul yaptırmak istediği halde bu amacına ulaşamadan vefat eden Mustafa Çataloğlu’nun hayalini, çocukları 24 derslikli ortaokul yaptırarak gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
Babanın Hayalini Çocukları Gerçekleştirecek

Melikgazi İlçesi Esentepe Mahallesi’ne yapılacak okul için valilikte protokol imzalandı. Protokol, Vali Orhan Düzgün ve Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile hayırsever işadamları Halit ve Osman Çataloğlu kardeşler arasında yapıldı. Vali Düzgün rahmetli babalarının anısını yaşatmak için böyle bir hayır işine soyunan Çataloğlu kardeşlere teşekkür etti. Düzgün, “Babalarının hayır defterini devam ettirmek adına 24 derslikli bir okul yaptıracaklar. Okulla ilgili arsa ve benzeri işlemler tamamlandı. Bundan sonra okulun projesi ve belediyeden imarla ilgili işlemler tamamlandıktan sonra okulun inşaatına başlanacak. İnşaallah bu okulda öğrenciler eğitime devam ettiği sürece hayırseverlerin hayır defterleri ilelebet kapanmayacak.” dedi.

Hayırsever Halit Çataloğlu da babasının 15 yıl vefat ettiğinini belirterek, "Babamızın gönlünden geçip de yapamadığı bize nasip oldu. Bundan da çok mutluyuz." dedi. O günkü şartlarda babasının 5 derslikli bir ilkokul yaptırmayı düşündüğünü belirten Osman Çataloğlu da "Bize vasiyeti 5 derslikli bir okuldu. Ama biz bunu 24’e çıkarttık. Okul yaptırmak da bugüne nasip oldu. Çok mutluyuz.” diye konuştu.

İmzaların atılmasının ardından günün anısına imzada kullanılan kalem, hayırseverlere hediye edildi. Vali Düzgün, "Bu protokolün ilk şahidi bu kalemi size hediye ediyoruz." dedi.

Projesi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından temin edilecek olan okulun bu sene temelinin atılması planlanıyor. Okul, 2017 yılında eğitim öğretime hazır hale getirilecek.

Yorumlar