"Babamın yüzü çok güzel olmuştu, geri alınmasına üzüldük"

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde nakledilen yüzü geri alınan Edirneli Salih Üslün’ün oğlu Serdar Üslün, “Babamın yüzü çok güzel olmuştu. Nakledilen yüzün geri alınmasına üzüldük.” dedi.Türkiye’nin 6. yüz nakli, Edirne’nin...

Google Haberlere Abone ol
"Babamın yüzü çok güzel olmuştu, geri alınmasına üzüldük"

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde nakledilen yüzü geri alınan Edirneli Salih Üslün’ün oğlu Serdar Üslün, “Babamın yüzü çok güzel olmuştu. Nakledilen yüzün geri alınmasına üzüldük.” dedi.

Türkiye’nin 6. yüz nakli, Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Naip Yusuf köyünde yaşayan Salih Üslün’e yapıldı. Ağustos 2013 tarihinde gerçekleşen ameliyatın ardından yeni yüzüne kavuşan Üslün’ün sevinci uzun sürmedi. Yeni görüntüsüyle evine dönmeyi hayal eden Salih Üslün, ciğer ve böbreklerindeki problem nedeniyle uyuşmazlık sorunu yaşadı. Bunun üzerine Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından dün öğle saatlerinde ameliyata alınan Üslün’ün nakledilen yüzünün yüzde 60’lik bölümü 5 saat süren operasyonun ardından alındı. Operasyonda Üslün’ün yüzüne, bacağından alınan deriler nakledildi. Ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Salih Üslün’ün hayati tehlikesi devam ediyor.

Babasının durumunu televizyondan ve ağabeyinden öğrenen Edirne’deki oğlu Serdar Üslün, babasının dün 5 saat süren bir ameliyat geçirdiğini belirtti.

Üslün, “Ondan önce 10 gün yoğun bakımda kaldı. Herhalde nakledilen yüzden dolayı ciğerlerinde ve böbreklerinde problem oluşmuş. Ondan dolayı yüz geri alındı. Ameliyatın ardından bugün yoğun bakımda yatıyor.” dedi.

Bu duruma çok üzüldüğünü ifade eden Üslün, “Babamı yerinde gördüm. Yüzü çok güzel olmuştu. Tabii yüzünün geri alınmasına üzüldük. Doktorlar bugünkü durumunun kritik olduğunu söyledi. Kilosu çok düşmüştü. Gördüğümde inanamamıştım. Babam köye gelmek istiyordu. Orada canı sıkılmıştı. 11 ay orada durdu.” diye konuştu.

Salih Üslün’ün ağabeyi Ziya Üslün, yüz naklini yapanlara teşekkür ederek başarılı olamayan nakilden dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

Üslün, “Hep iyi olmasını istedik. Ama olmadı. Doktorumuz da sağ olsun. O da çabaladı, iyi olsun diye. Hiç kabul etmemiş herhalde. Kan ve dokular uyuşmamış. Onun için yüzünü tekrar söküp almışlar, tekrar ameliyata girmiş. Durumuna çok üzüldüm. Ama elden bir şey gelmiyor.” şeklinde konuştu.

Naip Yusuf köyünde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Salih Üslün, 6 yıl önce samanlığına giren fareyi av tüfeğiyle öldürmek isterken, ayağı bir cisme takılarak yere kapaklanmış, elindeki silahın ateş alması sonucu da yüzünden ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Üslün’e çok sayıda operasyon yapılmış ancak Üslün’ün yüzü normale dönmemişti. Maske ile dolaşan Salih Üslün’e müjdeli haber Akdeniz Üniversitesi’nden gelmişti. Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Muhittin Turan’ın yüzü Salih Üslün için uygun görüldü. Edirne’den acil olarak yola çıkarılan Üslün'e başında Prof. Dr. Ömer Özkan’ın bulunduğu bir ekip tarafından 23 Ağustos 2013 tarihinde Türkiye’nin 6. yüz nakli yapılmıştı.

CİHAN

Yorumlar