Babalar gününde yetim çocuklar unutulmadı

Kimse Yok Mu, babalar gününde düzenlediği etkinlikte yetim çocukları unutmadı. Dün kutlanan babalar gününde, maden faciasında yetim kalan Somalı 10 çocuk da ilk kez İstanbul'a gelerek doyasıya eğlendi.Okulların kapanmasının ardından babalar...

Google Haberlere Abone ol
Babalar gününde yetim çocuklar unutulmadı

Kimse Yok Mu, babalar gününde düzenlediği etkinlikte yetim çocukları unutmadı. Dün kutlanan babalar gününde, maden faciasında yetim kalan Somalı 10 çocuk da ilk kez İstanbul'a gelerek doyasıya eğlendi.

Okulların kapanmasının ardından babalar gününde yetim çocukları unutmayan Kimse Yok Mu, düzenlenen eğlence ile çocukları sevindirdi. Sultanbeyli Genel Merkezi’nde düzenlenen şenliğe yetim çocuklar ve aileleri katıldı. Karne hediyesi deyince akla bisiklet geldiğini belirten Kimse Yok Mu Yetim Birimi Koordinatörü Orhan Erdoğan, "Bu yıl karne günü ile babalar günü bir araya geldi. Bu iki günü de yetim çocuklar buruk geçirecekti. Biz de Kimse Yok Mu olarak, onları biraz olsun sevindirmek istedik. Karne hediyesi olarak da onlara bisiklet hediye ettik. Bazı anneler yanımıza gelip teşekkür ederiz, bisiklet almamızı çok istiyordu dediler. Çocukların mutluluğu her şeye değer." dedi. Her çocuk için özel olarak hazırlanmış hediye paketleri hazırlandığını söyleyen Erdoğan, "Gönüllülerimiz ile birlikte yetimlerin manevi annesi manevi babası olmak için çalışıyoruz. Bizim için yetimler çok önemli, onlar bize emanet. Bundan sonra da dünyanın dört bir yanında yetimlerin yanında olmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

SOMALI ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Soma'da yaşanan facia sonrası yetim kalan bu çocukların yaşadıkları psikolojik travmayı atlatabilmeleri için özel bir gezi planlandı. İlk defa İstanbul’a gelen Somalı çocuklar bayramları aratmayacak bir gün geçirdi. Yüzleri animatörler tarafından rengarenk boyanan çocuklar, kukla gösterisi izledi ve palyaço eşliğinde oyunlar oynadı.

Şenliğe katılan 75 yetim arasında Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 10 çocuk da bulundu. İstanbul'a ilk defa gelen 11 yaşındaki Halil Esen, "İlk defa kukla gösterisi gördüm çok sevdim. Böyle bir etkinliğe ilk defa katılıyorum. İstanbul'a geldiğimiz için çok mutluyum. Teşekkür ederim.” dedi.

CİHAN

Yorumlar