Babadağ’dan 12 ay uçuşun yolunu açacak projenin imzaları atıldı

Babadağ’da 1200 metre kotunda pist açılması ile zirveye çıkan yolun 4 kilometresinin parke taşı döşenmesi ihalesini kazanan Yiğit İnşaat Şirketi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) arasında sözleşme imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Babadağ’dan 12 ay uçuşun yolunu açacak projenin imzaları atıldı

Babadağ’da 1200 metre kotunda pist açılması ile zirveye çıkan yolun 4 kilometresinin parke taşı döşenmesi ihalesini kazanan Yiğit İnşaat Şirketi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) arasında sözleşme imzalandı. İhale şartnamesine göre pist açılması ile yolun kilit parke döşenmesi çalışmaları 45 gün içinde tamamlanmış olacak.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından turizm altyapısının iyileştirilmesi konusunda proje çağrısında bulunmasının ardından FTSO tarafından hazırlanan ve 1 milyon lira bütçesi olan Rotamız Babadağ Projesi için 750 bin lira hibe desteği alınmıştı. FTSO'nun 250 bin lira katkı sağlayacağı proje, kötü hava şartlarında zirveden uçuş yapılamadığı dönemlerde yamaç paraşütü uçuşlarının devam edebilmesini sağlayacak. Bu şekilde 1200 metre kotunda yeni bir pist açılırken, zirveye çıkan yolun 4 kilometrelik bölümü daha parke ile kaplanacak. Çalışmaların ardından yamaç paraşütü için ilçeye gelen tatilciler havaların kötü olduğu dönemlerde uçuş yapamadan gitmelerinin önüne geçilmiş olacak. Pistin açılmasının yanında zirveye çıkan yolun büyük kısmının parke döşenmesiyle Babadağ’ın cazibesi daha da artırılmış olacak.

Hazırladığı proje ile GEKA’dan hibe desteğini alan FTSO, projenin sözleşmesini 12 Aralık 2013 tarihinde Denizli’de imzalayarak uygulamaya başladı. 3 Şubat 2014 tarihinde ulusal çapta ihale ilanı verildi ve projenin ihalesi 24 Şubat 2014 tarihinde Yiğit Beton Ltd. Şti. ve Yol Yapı Ltd. Şti. firmalarının katılımı ile yapıldı. İhaleye 995 bin 474TL 77 kuruş teklif vererek katılan Yiğit Beton Ltd. Şti. kazandı. İhaleyi alan Yiğit İnşaat ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan sözleşme imzalanarak çalışmalar başladı. 1200 metreye yapılacak alternatif pist ve yol çalışmalarının 45 günde tamamlanması bekleniyor. Proje kapsamında 3 orman yangın yolu da yapılmış olacak.

İmza töreninde FTSO adına sözleşmeye imza atan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna, uzun çalışma ve emeklerden sonra oluşturulan bu projenin yapım aşamasına gelmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Sayman Üye Uğur Çaçaron ise FTSO'nun bu tür projelerle mali imkanlarının ötesinde bir fırsat yarattığını hatırlatırken, Fethiye'ye daha fazla hizmet getirmek için yeni projeler geliştireceklerini açıkladı. CİHAN

Yorumlar