Baba Korkmaz yere yatarak oğlunun resmini öptü

Eskişehir’de, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülen ve kaldırıldığı hastanede tedavi görürken hayatını kaybeden üniversiteli Ali İsmail Korkmaz, dövüldüğü yerde anıldı. Ali İsmail için karanfil bırakıldı, katılımcılar tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Baba Korkmaz yere yatarak oğlunun resmini öptü

Eskişehir’de, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülen ve kaldırıldığı hastanede tedavi görürken hayatını kaybeden üniversiteli Ali İsmail Korkmaz, dövüldüğü yerde anıldı. Ali İsmail için karanfil bırakıldı, katılımcılar tarafından sevdiği ‘Uyan Ali’ isimli türkü okundu. Baba Korkmaz, yere yatarak oğlunun resmini öptü gözyaşlarına boğuldu.

Üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın 2 Haziran 2013 günü Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülmesi olayının üzerinden bir yıl geçti. Ali İsmail, akşam saatlerinde dövüldüğü Yunus Emre Caddesi Sanayi sokaktaki ekmek fırının önünde anıldı. Üniversite Caddesi üzerinde toplanan grup, sloganlar eşliğinde Ali İsmail’in dövüldüğü sokağa geldi. ‘Herkes bir gün ölür, kimisi toprağa kimisi yüreklere gömülür’ pankartı ile yaklaşık 5 kilometre yürüyen grup, Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü yere fotoğrafı bıraktı. Yağmur altında yapılan anma etkinliğinde Ali İsmail’in resmi fırının önüne konuldu. Üzerine ise karanfiller bırakıldı, sevdiği ‘uyan Ali’ isimli türkü okundu. Baba Şahap Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz, ilk kez Ali İsmail’in dövüldüğü yere geldi. Baba Korkmaz, oğlunun dövüldüğü yere serilen resmini yatarak öptü, karanfil bırakarak gözyaşlarına boğuldu.

“OĞLUM YARDIMLAŞMAYI VE İNSANLARI SEVERDİ”

Burada kısa bir konuşma yapan Baba Şahap Korkmaz, anma programına katılanlara teşekkür etti. Oğlunun bir sene önce burada 8-10 kişi tarafından haince, vahşice darp edildiğini anlatan Baba Korkmaz, Ali İsmail’in insanları, yardımlaşmayı ve hayatı seven biri olduğunu kaydetti. “8-10 kişi onu darp ettiklerinde hiçbir insan evladı çıkmadı mı, insan kanı taşıyan bir kişi çıkmadı mı ona yardım etmeye? Ben buna hayret ediyorum.” diyen Baba Korkmaz, “ İnsanlar nasıl tahammül ettiler? O gücük vücudunu darp ettiklerinde. Onun kafasını ezenler, onu seyredenler, onu bakanlar nasıl tahammül ettiler? Ben buna hayret ediyorum. Annesi ve sizin için feda oldu.” şeklinde konuştu.

Ağabey Gürkan Korkmaz ise burada bulunan herkesin kardeşi olduğunu söyledi. Ağabey Korkmaz, “Ali İsmail tam bu noktadan, başına çullanmış, kana susamış 8 köpek. Başına çullanmış, başına darp ederken, ona küfrederken Ali İsmail korkmadı, titremedi. Ve ona küfreden o alçaklara gözünde korkuyu arayan, gözünde korkunun filizlenmesini bekleyen o alçaklara dönüp gerekli cevabı vermiştir. O gözlerinde aradığı korkuyu bulamadılar ve Ali onlara verdiği cevapla resmen celladının yüzünü tükürmüş oldu.” ifadelerini kullandı.

“OYUNU GELMEYİN, KILINIZA ZARAR GELMESİN, ALİ'NİN HAKKINI ALACAĞIZ”

Anma törenine katılanlara sağduyu çağrısında bulunan ağabey Gürkan Korkmaz, “Ne bizden, ne bizden farklı düşünenlerden, maalesef bizi bizler onlar olarak ayrıştırdılar. Biz, bu oyuna gelmeyelim. Kimsenin saçının kılına zarar gelmesin., tırnağına zarar gelmesin. Ali’nin hakkını biz zamanla alacağız. Sütümüzün hakkıyla alacağız. Lütfen bu konuda öncelikle kendinize mukayyet olun, kendinizi koruyun.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra anma etkinliğine katılanlar, ‘Ali İsmail’e sözümüz devrim olacak’, ‘Ali’nin katili Polis’ şeklinde sloganlar attı. Grup, anma etkinliğinin sonunda Ali İsmail Korkmaz’ın da çok sevdiği ‘Uyan Alim Uyan’ türküsünü hep bir ağızdan söyledi. Ali İsmail’in Facebook’una yazdığı ‘Titreyeceksiniz, korkacaksınız, Adi hükümet yıkılacaksınız’ sözünü hep birlikte tekrarladı. CİHAN

Yorumlar