B Santralinde yenileme için ihaleye çıkılıyor

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü, Afşin Elbistan B Termik Santrali, III.

Google Haberlere Abone ol
B Santralinde yenileme için ihaleye çıkılıyor

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü, Afşin Elbistan B Termik Santrali, III. ünitedeki türbin-jeneratör arızasının ve II. ünitedeki yangın sonrası oluşan hasarın giderilmesi ve devreye alma işlemlerinin yapılması için ihale tekliflerini 30 Aralık 2013 ve 28 Ocak 2014’de alacak.
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Ekim 2012’den beri III. Ünitedeki tribün jeneratörlerindeki arıza ve II. Ünitedeki Şubat 2013’te meydana gelen yangın nedeniyle yarı kapasiteyle çalışan Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kapsamlı rehabilitasyonu için düğmeye bastı. Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Afşin Elbistan B Termik Santrali’nin rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili ihaleleri duyurdu. 12 Aralık 2013 tarihli Kamu İhale Bülteni’nde ilan edilen III. Ünite tribün jeneratörü rehabilitasyonu için açılan ihaleye katılacak firmalar, ihale dokümanlarını İdare’nin adresinde görebilecek ve satın alabilecekler.
Afşin Elbistan B Termik Santralı II. ünite kazan binasında meydana gelen yangın sonrası oluşan hasarın giderilmesi ve sistemin devreye alma işlerinin anahtar teslimi yapılması işi ile ilgili danışmanlık hizmetlerinin ihale kararı ise Resmi Gazete’de yayınlandı. Aşama 2’nin süresi yangın sonrası ortaya çıkan hasarın giderilmesi işinin sözleşmesinin imzalanmasından itibaren işin geçici kabulüne kadar olup bu süre yaklaşık olarak 18 (on sekiz) ay olacak.
Bilindiği gibi, Türkiye’nin en modern ve kapasitesi en büyük santrallerinden olan Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin III. Ünitesindeki tribün jeneratörü 8 Ekim 2012 günü saat 21.16’da sistemin enerjisiz kalmasına bağlı olarak türbin koruma sisteminin devreye girmemesinden kaynaklanan arıza nedeniyle devre harici olmuştu. Bu arızanın ardından 17 Şubat 2013’te de II. Ünite’de değirmenlere gelen yüksek kalorili kömürün oksijenle teması sonucu yangın çıkmış ve bu ünite de devre dışı kalmıştı.

CİHAN

Yorumlar