Aziziyeliler insan fizyolojisini tartıştı

Aziziye Koleji'nde İnsan Fizyolojisi konulu seminer düzenlendi. Sunumunu Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman Dr.

Google Haberlere Abone ol
Aziziyeliler insan fizyolojisini tartıştı

Aziziye Koleji'nde İnsan Fizyolojisi konulu seminer düzenlendi. Sunumunu Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman Dr. Murat Kayabekir yaptığı seminerde öğrencilere insan fizyolojisi hakkında bilgi verildi.

    Uz. Dr. Kayabekir sunumunda öğrenciler insan fizyolojisi hakkında bilgi verdi. İnsanın doğal ihtiyaçları olan beslenme, uyku, egzersizin dengeli bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinden, alınan bazı kimyasal maddelerin bu dengeyi bozduğunu ve bünyenin yıprandığını söyledi. Murat Kayabekir, insan metabolizmasının ihtiyaçları dengeli karşılanmadığında bağımlılık denen hastalığın ortaya çıkabileceğini belirtti.

    Bağımlılığın genç yaşlarda başlayan ve doğal ödüllendiriciler yerine yapay ödüllendicilerin tercih edilmesinin bu süreci tetiklediğini kaydeden Kayabekir, "Kişi bağımlı olunan durumu hep inkar eder, kabul etmez, istediği zaman maddeyi bırakabileceğini düşünür. Kullanılan madde miktarı artar, önceden etki gösteren miktar aynı etkiyi göstermez duruma gelir. Bu durum bağımlılığın en önemli göstergelerindendir. İnsanın ve beynin sigara ve tütün ürünlerinden kurtulamamasının başlıca nedeni nikotin ve nikotinin vücuttaki algaçlarıdır." dedi.
    
    Bağımlılık ile ilgili yapılan seminer sonunda Kulüp temsilcileri tarafından çiçek takdimi ve teşekkür edildi. CİHAN

Yorumlar