Aziziyeli öğrenciler YGS'de yüz güldürdü

Erzurum Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) büyük bir başarı göstererek ilk yüze 3 öğrencisini soktu.

Google Haberlere Abone ol
Aziziyeli öğrenciler YGS'de yüz güldürdü

Erzurum Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) büyük bir başarı göstererek ilk yüze 3 öğrencisini soktu. İlk bine ise 8 öğrenci sokarak toplamda 38 derece elde etti.

Geçen yılın YGS Türkiye Şampiyonu'nu çıkan Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi başarıya doymuyor. 2014 YGS'de Fen Lisesi öğrencilerinden Ömer Faruk Poyraz, YGS- 4 puan türünde Türkiye 14'üncüsü, YGS-3 puan türünde Türkiye 25'si ve YGS-5 puan türünde ise Türkiye 69'uncusu oldu.

Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ömer Faruk Karaca, YGS-5 puan türünde Türkiye 58'incisi, YGS- 6 puan türünde Türkiye 63'üncüsü ve YGS -3 puan türünde Türkiye 84'üncüsü oldu.

    Yine aynı okulun öğrencilerinden Şeymanur Kiki ise YGS-2 puan türünde Türkiye 74'üncü, YGS-1 puan türünde Türkiye 90'ıncısı oldu. İlk bine ise yine Batuhan Koşan, Elif Şahin Selcan İçtaş, Muhammed Taha Demir ile Burak Açış girdi.

Aziziye Koleji Başkaya Salonu'nda dereceyle giren öğrencilere, aile ve okul idarecilerinin katılımıyla altın hediye edildi.

Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hasan Basri Tokcan, okul öğrencilerinin her yıl ÖSYM sınavlarında başarı gösterdiklerini söyledi. Geçen yılın Türkiye birincisinin de yine kendi öğrencileri olduğunu ifade eden Tokcan, "Aziziye Koleji olarak ÖSYM sınavlarından her yıl başarılı çıkıp, önemli derecelere imza atıyoruz. Bu yılki sınavlarda da öğrencilerimizin elde ettiği başarılar bizi memnun etti. 2014 YGS'deki başarılarımız geçen yıllara göre çok daha yüksek olmuştur. Öğrencilerimizin aynı başarıları LYS'de göstereceklerine canı gönülden inanıyoruz. 2013 Türkiye LYS birinciliğini bu sene Erzurum'a kazandırmak istiyoruz. Bu başarıda emeği geçen bütün öğrenci, veli ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

YGS- 4 puan türünde Türkiye 14'üncüsü olan Ömer Faruk Poyraz ile diğer öğrenciler Batuhan Koşar ve Şeymanur Kiki, başarılarında okuldaki aldıkları eğitimin yanı sıra dershanelerindeki eğitiminde önemli payı olduğunu dile getirdi. CİHAN

Yorumlar