Aziziye tabyalarında şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği

Erzurum Valiliği, Erzurum Kongresi'nin 95. yıl dönümü nedeniyle şehit yakınları ile gazi ve ailelerine tarihi Aziziye Tabyaları'nda iftar yemeği verdi. Geçen yıl tarihi tabyalarda ilki verilen iftar yemeğinin ikincisi şehit aileleri, gazi ve...

Google Haberlere Abone ol
Aziziye tabyalarında şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği

Erzurum Valiliği, Erzurum Kongresi'nin 95. yıl dönümü nedeniyle şehit yakınları ile gazi ve ailelerine tarihi Aziziye Tabyaları'nda iftar yemeği verdi.

Geçen yıl tarihi tabyalarda ilki verilen iftar yemeğinin ikincisi şehit aileleri, gazi ve yakınları için düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeği daha sonra İl Müftüsü Hasan Çınar'ın duasıyla devam etti. Vali Ahmet Altıparmak, tarihi ve kutsal bir mekanda bu yıl iftar yemeğinin ikincisini düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Şehit yakınları ve gazilerin de 5 yıldızlı bir otelde iftar yemeği yerine mekan olarak Nene Hatun'un kabrinin de bulunduğu Aziziye tabyalarını tercih ettiklerine değinen Vali Altıparmak, "Millet olarak gurur duyduğumuz, kahramanlık destanının yazıldığı bu kutsal mekanda şehit yakınları ve gazilerimizle bir araya geldik. İnşallah bu iftar programını geleneksel hale getireceğiz. İftar yemeği bu yıl Erzurum Kongresi'nin 95. yıl dönümüne denk geldi." dedi.

ERVAK Başkanı Erdal Güzel, tarihi bir mekanda şehit yakınları ile gazilerin iftar sofrasında buluşmasının güzel bir manzara oluşturduğuna vurgu yaparak, "Son iki yıldır Nene Hatun'un kabrinin bulunduğu mekanda milli birlik ve beraberlik adına güzel bir tablo sergileniyor. Şehit aileleri ve gazilerimizle aynı sofrada aynı mekanda bulunmanın onur ve güzelliğini paylaşıyoruz." diye konuştu.

İftar programı canlı performans ilahi konseri ve sema gösterileriyle son buldu. CİHAN

Yorumlar