Aziz Yıldırım 'şike'de Galatasaray'ı suçladı

Hakkındaki şike suçlamaları nedeniyle bir süre tutuklu kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Tarihlerine iyi baksınlar. Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray kulübüdür. Galatasaray'ın tarihi şikeyle doludur" dedi

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yıldırım 'şike'de Galatasaray'ı suçladı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 4- 2 Antalyaspor üstünlüğüyle biten maçın ardından yaptığı açıklamada Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e cevap verdi. A Milli Takımın ve Beşiktaş'ın Avrupa'da 8 gol yediği maçların ardından herkesin üzüldüğünü dile getiren Yıldırım, "Ama unutmasın Galatasaray başkanı, Fenerbahçe 6 tane attı onlara. Şikenin en kralını Galatasaray kulübü yapmıştır. Tarihlerine iyi baksınlar. Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray kulübüdür. Galatasaray'ın tarihi şikeyle doludur" diye konuştu.

Mahkeme tarafından beraatlarının istendiğini hatırlatan Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fenerbahçe 3 Temmuz'da Türkiye'nin yaşadığı bir ihtilalin içerisinde kumpasla yargılanmıştır. Fenerbahçe spor kulübünün başkanı, silahlı örgütten yargılandı. Sonra 6222 sayılı yasayı çıkardılar şike yokken ilave ettiler ve bizi yargıladılar. Sonuç, bozuldu yeniden yargılanıyor. Mahkeme tarafından hepimizin beraatı istendi. Yargıtay kararı onayladıktan sonra Fenerbahçe Spor Kulübü olarak en başta ben olmak üzere hem TFF hem bugünkü kişiler daha sonra UEFA'daki kişiler kurumlar hepsi hakkında davalar açacağız. Bugün Juventus'un bu davalar sonucunda nerelere geldiğini biliyoruz. UEFA çatırdadı mı? çatırdadı. Biz şike yaptıysak somut bir şey söylesinler ya. 18 futbolcu şike yaptığımızı söyledi. Bir tanesini mahkemeye çağırıp sordular mı? O maçlarda oynayan bazı futbolcular bugün Trabzonspor'da oynuyor. Bazıları çıktı 'Biz Trabzon için oynadık' dedi. Bunlar niye unutuluyor."

A Milli Takım ve Beşiktaş'ın Avrupa'daki maçlarında 8 gol yemelerine herkesin üzüldüğünü dile getiren Başkan Aziz Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ama unutmasın Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe 6 tane attı onlara. Her şey olabilir biz de 4 tane yedik. Maç bu, olacak yani. Karalamayı bıraksınlar, hesaplarını doğru dürüst yapsınlar, bunları temizlemek için uğraşsınlar. Tarihlerine baksınlar, tarihlerinde neler yazdığını hepimiz biliyoruz zaten. Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray kulübüdür. Dili açıldı başkanlarının konuşmaya başladı. Herhalde söylüyorlar 'saldır Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'a sen iyi adam olursun' diye. Olamazsın, haberin olsun. Sonra söylediklerini adama yuttururlar. Haberleri olsun fazla da beni kızdırmasınlar. Mahkemeler biter ondan sonra ne istersen söylersin. Galatasaray'la ilgili, UEFA'yla ilgili hiçbir ifademi duydunuz mu? İşin içinden çıkamayınca bizlere saldırarak bunları yutturmak istiyor. Galatasaray'ın tarihi şikeyle doludur. Kapışma değil, ben doğruları ve gerçekleri söylüyorum, söylediklerimin bir tanesinde yanlış var mı? Galatasaray başkanına şunu söylüyorum; bu şike davasını savunuyorlarsa kumpaslı yargıyla ilişkileri vardır demektir bunların. Dava aleyhimize çıkarsa suçlayın bizi. Çıkmazsa o zaman özür dilersiniz."

Yorumlar