Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’ndan Akit'in haberine yalanlama

Akit gazetesi tarafından 'Gülen'in mektubuna cemaatten tepki' başlıklı haberde, "Gülen'in düşünceleri füruattır" şeklinde yer alan söylemin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A.

Google Haberlere Abone ol
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’ndan Akit'in haberine yalanlama

Akit gazetesi tarafından 'Gülen'in mektubuna cemaatten tepki' başlıklı haberde, "Gülen'in düşünceleri füruattır" şeklinde yer alan söylemin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Topbaş'a ait olmadığı açıklandı.

Vakıf tarafından yapılan yazılı açıklama ile yalanlanan haber için şöyle denildi: "Bazı gazete ve internet medyasındaki haberlerde, 'Gülen'in düşünceleri füruattır' açıklaması tarafımızdan yapılmıştır algısı yaratan bilgiler yer aldığından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Bazı gazete ve internet medyasındaki haberlerde 'Gülen'in Mektubuna Cemaatlerden Tepki' başlıklı haberlerin içeriğinde Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım adına yapılan açıklama, başka açıklamalarla birlikte verilerek, 'Gülen'in düşünceleri füruattır' algısı yaratılmıştır. Böyle bir ifadeyi kullanmadığımızı belirterek; açıklamamızda, ülkemiz ve milletimiz adına elde edilmiş kazanımların kaybedilmemesi vurgusu yapılmakta, kardeşliği yaralayacak dil ve üsluptan kaçınılmasına işaret etmekteyiz. Söz konusu metin www.hudayivakfi.org adresinde mevcuttur. Yanlış anlaşılmalara meydan verilmemesi adına mezkûr metin dışında herhangi bir yazılı veya sözlü beyanımız olmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." CİHAN

Yorumlar