Aziz Kocaoğlu: Özel İdare mallarındaki düğüm İzmir’in lehine çözülecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdare’ye ait malların Hazine’ye devredilmesine ortak bir bildiriyle karşı çıkan İzmir Başkanlar Kurulu’na teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in yerel yönetimleri...

Google Haberlere Abone ol
Aziz Kocaoğlu: Özel İdare mallarındaki düğüm İzmir’in lehine çözülecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdare’ye ait malların Hazine’ye devredilmesine ortak bir bildiriyle karşı çıkan İzmir Başkanlar Kurulu’na teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in yerel yönetimleri kurulduğundan beri, İl Özel İdaresi kurulduğundan beri elde edilen kazanımlar, bir sayın yetkilinin iki dudağının arasında İzmirli’nin elinden alınamaz. Bu kör dövüş, bu düğüm İzmir’in lehine çözümlenecek.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli sanayici ve işadamlarının, İl Özel İdaresi mallarının İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığındaki komisyon tarafından yerel yönetimler yerine Hazine’ye devredilmesine gösterdiği tepkiye teşekkür etti. İzmir'deki iş dünyasının en üst yapılanması olan İzmir Başkanlar Kurulu’nun yayınladığı ortak bildiri ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, “İzmir’de aynı ‘Kordon’a yol yapılmasın’ duruşuna benzer birçok duruş oluştu. İl Özel İdare’nin mallarının İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yahut ilçe belediyelerine verilmemesine basın mensupları, köşe yazarlarımız, kanaat önderlerimizin yanısıra verilen tepkilerden en önemlilerinden bir tanesi Başkanlar Kurulu’ndan geldi. Bu açıklama özellikle beni çok mutlu etti.” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde bu konunun daha çok konuşulacağını belirten Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar kendi kendine yetmiş, kendi göbeğini kendisi kesmiş, kalkınmasını uzun süredir merkezi hükümetten yeteri kadar destek almadan sürdürmüş ve bugün de ekonomik kalkınma büyüme trendini yakalamış İzmirli, hem malına hem de insanına daha önemlisi sahip çıkacaktır. Sahip çıkıyor. Bunu görmekten de son derece mutluyum. Doğru bildiğimiz bu yolda emin adımlarla, kırmadan dökmeden, uzlaşı içerisinde ama uzlaşacağız diye hakkımızı da teslim etmeden devam edeceğiz. Tabii ki hastane yeri, sağlık ocağı yeri, okul yeri neyse, hangi kuruma lazımsa, gerçek anlamda ve memnuniyetle onlara verilir. Yani hiçbir okul yerine, planlanan okula, arsaya en ufak bir iddiamız, isteğimiz de olmadı. Biz bu hak arama mücadelesini Türkiye’deki diğer belediyelere de örnek olacak şekilde İzmirli hemşehrilerimizle birlikte sürdüreceğiz. Ve başarılı olacağız. İzmir’in yerel yönetimler kurulduğundan beri, İl Özel İdaresi kurulduğundan beri elde edilen kazanımlar, bir sayın yetkilinin iki dudağının arasında İzmirli’nin elinden alınamaz. Bunun ne adaletle ne hakkaniyetle hiçbir uzaktan yakından alakası yoktur. Bu hatadan en kısa sürede dönülmesi gerektiğine inanıyorum.”

Köy mallarıyla ilgili tutanak geldiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: “Geçtiğimiz hafta, diğeriyle ilgili bir yazı yazdık. Henüz bir şey gelmedi. Herhalde Bilgi Edinme Yasası’ndan müracaat edeceğiz. Madem bir karar verildi, o zaman bu kararın taraflara, bize bildirilmesi lazım. Ver kararı. Karar niye verilmiyor? Bu gizli kapaklı bir şey mi? Devlet sırrı mı? İzmir’in malını kime verdiğinin açıklanması devlet sırrı değil ki. Bizim öğrenmemiz gereken bir şey. Bir kör dövüşü var. O kör dövüşü, o düğüm İzmir’in lehine çözümlenecek. Ben ona inanıyorum.” CİHAN

Yorumlar