Aziz Kocaoğlu mazbatasını aldı

30 Mart yerel seçimlerinde CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olan ve aldığı yüzde 49,6’lık oy oranıyla bu göreve yeniden seçilen Aziz Kocaoğlu mazbatasını aldı.

Google Haberlere Abone ol
Aziz Kocaoğlu mazbatasını aldı

30 Mart yerel seçimlerinde CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olan ve aldığı yüzde 49,6’lık oy oranıyla bu göreve yeniden seçilen Aziz Kocaoğlu mazbatasını aldı.

Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, CHP Milletvekilleri ve CHP İl Başkanı Ali Engin’le birlikte mazbatasını almak üzere Fuar Kültürpark’ta bulunan Celal Atik Salonu’ndaki İl Seçim Kurulu’na geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından mazbatasını alarak üçüncü dönem görevine resmen başladı. İl Seçim Kurulu Başkanı Emin Akbaş’tan mazbatasını alan Başkan Kocaoğlu, başta İl Seçim Kurulu olmak üzere seçimlerde görev yapan personele teşekkür ederek, “Bu süreçte CHP İl Başkanımıza, ilçe başkanlarımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. 10 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ayrım yapmadan, adil bir şekilde İzmir lehine 5 yıl daha çalışacağız. İzmir’i kalkındırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda mazbatasını aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Başkan Kocaoğlu, belediye personeli tarafından çiçekler ve alkışlarla karşılandı. Burada kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sosyal demokrat belediyeciliğin Rahmetli Ahmet Piriştina döneminden itibaren 15 yıldır İzmir’i yönettiğini hatırlatarak, “Hemşehrilerimizin teveccühü ve destekleriyle 5 yıl daha, yani 20 yıl süreyle sosyal demokrat anlayışın İzmir’i yönetmesi için İzmirli hemşehrilerimizden vize aldık. İzmir belediyeciliğinde ilk defa üst üste 3. kez büyükşehir belediye başkanlığını kazanıyoruz. Hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Başlattığımız yerelde kalkınma modeliyle İzmirliyi, İzmir'i kalkındırmak ve bu kentte yaşayan hemşehrilerimizin lokmasını büyütmek üzere verdiğimiz mücadele devam edecek. 10 yıldır altyapıyla, yani toprağın altıyla uğraşıyoruz. 10 yıl toprağın altında çalışıp gözle görünür çok fazla bir şey yapmadan 3. kez seçimi kazanmak da İzmir'e, İzmirli hemşehrilerimize has bir şey. Toprağımızı, suyumuzu, havamızı koruyarak İzmir'i çevre konusunda, yaşanılır kent konusunda dünya ligine taşıyarak; sürdürülebilir kalkınmanın ve sürdürülebilir büyümenin artması için gayret göstereceğiz. Ayrıca hepsinden de önemlisi katılımcı yönetim anlayışıyla hemşehrilerimizle birlikte kentimizi yönetmeye, katılımcı yönetim anlayışını daha da kurumsal hale getirmeye azami gayret göstereceğiz.” CİHAN

Yorumlar