Aziz Kocaoğlu: Din iman dediler, memleketi yediler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Bayındır ve Torbalı mitinglerinde konuştu: “Ölülerimizi gömmek için mezarlık yeri bile tahsis etmiyorlar.

Google Haberlere Abone ol
Aziz Kocaoğlu: Din iman dediler, memleketi yediler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Bayındır ve Torbalı mitinglerinde konuştu: “Ölülerimizi gömmek için mezarlık yeri bile tahsis etmiyorlar. Hadi bana, yaşayanlara saygın yok, Hakk'ın rahmetine kavuşmuş insanlardan ne istiyorsunuz? Bu ne kin, bu ne nefret? Din iman dediler, memleketi yediler."

Kocaoğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bayındır ve Torbalı'da birer miting yaptı. Mitinglerin Bayındır ayağına Milletvekili Hülya Güven, Torbalı ayağına ise Milletvekili Oğuz Oyan da eşlik etti. Bayındır'da önce Furunlu köyüne sürpriz bir ziyaret yapan Başkan Kocaoğlu, "Zalime karşı mazlumun hakkını koruyarak sizlere lâyık olmaya çalışıyoruz." dedi. Bayındır’daki mitingde ise AK Parti'li ilçe belediye başkanına yüklendi. Arıtma ve ova yollarının asfaltlanması konusunda gerçekleri söylemediğini iddia ederek, "Kendisi şimdi kalkmış, 'Aziz Kocaoğlu arıtmayı yapmıyordu, ben onu mahkemeye verdim de yaptırdım.' diyor. Arıtmanın inşaatı, Alaattin Çapuk döneminde başladı. Şimdiki AKP'li başkan seçimi kazandıktan bir ay sonra da açılışını yaptık. Öyle bir ay içinde arıtma yapacak gücün varsa parası benden, gel yap. Öyle yalanla dolanla, dedikoduyla, riyayla iş yürümez. Lafla peynir gemisi yürümez. Adam çalışacak, bu meydana geldiği zaman halkın karşısına çıkmaya yüzü olacak." şeklinde konuştu. CHP Bayındır Belediye başkan adayı Ufuk Sesli ise projelerinden bahsederek, herkese eşit hizmet vermek için göreve talip olduğunu söyledi.

Daha sonra Torbalı'ya geçen Kocaoğlu'na, mitingde Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Milletvekili Oyan eşlik etti. İZBAN'ı Torbalı'ya uzatmak için çalışmaların sürdüğünü ve 30 Haziran'da hizmete gireceğini belirten Kocaoğlu, "Torbalı'da bir kabristan yeri vermemek için yıllardır uğraşıyorlar. Bornova'da geçenlerde 6–7 milyon liralık kamulaştırma yaparak yeri biz satın aldık. Ölülerimizi gömmek için mezarlık yeri tahsis etmediler. Hadi bana, yaşayanlara saygın yok, Hakk'ın rahmetine kavuşmuş insanlardan ne istiyorsunuz? Bu ne kin, bu ne nefret? Dini istismar ederek geldiler. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Mezhebimiz, dinimiz ne olursa olsun hepimiz insanız. 'Herkesin ibadeti kendine' diyen bir zihniyetten geliyoruz ama din iman dediler, memleketi yediler.” dedi. CİHAN

Yorumlar