Aziz Kocaoğlu 'birlik ve beraberlik sayesinde kumpası atlattık'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Mithatpaşa'da meydan bittiği zaman, uygun bir anıtla da beraber isminin '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olmasını önereceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Aziz Kocaoğlu 'birlik ve beraberlik sayesinde kumpası atlattık'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte yeni oluşturacakları alana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" verilmesi için belediye meclisine öneride bulunacaklarını belirtti.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kocaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz gecesi kurulan kumpası birlik ve beraberlik sayesinde atlattığını belirtti.

Vatandaşların sokağa çıkarak demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Kocaoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz girişimi, Türkiye'de bu tarihe kadar görülmemiş bir demokrasi duruşu getirdi. Bu duruş benim için çok önemli. Milletimiz için önemli, devletimiz için önemli, hepimiz için önemli. Biz ilk defa darbe teşebbüsüne karşı millet olarak dik durduk, demokrasinin yanında durduk. 15 Temmuz akşamına kadar darbeye direnmek gibi bir kültürümüz yoktu. Onu sağlamış olduk. Bence çok iyi bir sınav verdik. A’dan Z’ye herkes çok iyi bir sınav verdi."

İzmir Valiliğinde darbe girişimi gecesi kurulan kriz masasında yer aldığı ve kurumu bünyesindeki 83 otobüsü Valilik emrine tahsis etiği bilgisini veren Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde FETÖ ile bağlantısı tespit edilen kişilerin ilgili birimlerce kendilerine bildirilmesi durumunda gerekli çalışmayı yapacaklarını kaydetti.

Kocaoğlu, Mithatpaşa'daki 42 bin metrekarelik meydan düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini, alana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" adının çok yakışacağını belirterek, şu açıklamada bulundu:

"Tabii bu meclise bir öneridir. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, büyük ihtimalle bu ismi onaylar ve oy birliğiyle meclisten olur kararı çıkar. Mithatpaşa'daki meydan bittiği zaman, uygun bir anıtla da beraber isminin '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olmasını önereceğiz. Bu durum sosyal medyada 'Sadece demokrasi meydanı olsun' şeklinde yorumlandı ama bizde demokrasi meydanı var. Karşıyaka'da var, Danıştay saldırısından sonra İnciraltı'nda da bir demokrasi meydanı yaptık.
'15 Temmuz' demeden bu olayı anlatmak mümkün değil. Hafızalarda bu şekilde kalmak zorunda. Mesela biz yeni vapurumuza sadece Soma ismini verebilirdik ama 'Soma 301' ismini verdik. Maden faciasında kaybettiğimiz 301 kardeşimizi bu şekilde anmak istedik. 'Demokrasi Meydanı' dediğimiz zaman, demokrasi anlaşılır ama '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' dediğimiz zaman, tüm vatandaşlarımızın 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıkması, darbeye dur demesi anlaşılır."

Yorumlar