Azez'de korku ve çaresizlik hakim

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Koordinatörü Uzun, Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde halkın yüzünden korku ve çaresizliğin okunabildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Azez'de korku ve çaresizlik hakim

Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesindeki vatandaşlara insani yardımda bulunan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Koordinatörü Şevket Uzun, bölgedeki halkın yüzünden korku ve çaresizliğin okunabildiğini belirtti.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya, Esed rejimi ve PYD'nin bombardımanından kaçan mülteciler Türkiye ile Suriye arasındaki sınırda beklerken, Azez'de kalan vatandaşlar korku ve çaresizlik içerisinde çatışmaların sona ermesini bekliyor.

Cansuyu Derneği ekiplerinin yardım amacıyla girdiği Azez'de izlenimlerde bulunan dernek yetkilileri son durumu aktardı.

Derneğin Azez Yardımları Koordinatörü Şevket Uzun, bölge şartlarını bilmelerine karşın tereddüt etmeden Azez'e girdiklerini ve yardımları geciktirmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydetti.

Sınır yakınında bulunan çadır kamplardaki güvenli bir yerde ilk dağıtımı yaptıklarını belirten Uzun, "Bölgedeki riskler nedeniyle yardım tırlarımızdaki malzemeleri küçük kamyonetlere dağıtarak içerdeki diğer bölgelere hareket ettik. Azez yakınlarına zeytinlik bölgede ağaçlar altına sığınan ailelere yardım götürmek için kamyonet kasasında yolculuk yaparak hayır sahiplerinin ve milletimizin emanetlerini yerlerine ulaştırdık. Azez'de korku ve çaresizliğin hakim" ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar