Azeriler Afyonkarahisar'da sağlık imkanlarını inceledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın daveti üzerine Azerbaycan’dan gelen 17 kişilik heyet, burada turizm, sağlık ve eğitim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Azeriler Afyonkarahisar'da sağlık imkanlarını inceledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın daveti üzerine Azerbaycan’dan gelen 17 kişilik heyet, burada turizm, sağlık ve eğitim tesislerinde incelemelerde bulundu. Azeri misafirler, İkbal ve Oruçoğlu termal oteller tarafından misafir edildi. AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı'nın rehberliğinde üç gün boyunca şehir merkezi, Sandıklı ve Gazlıgöl'deki termal otellerde incelemelerde bulundular. Ziyaretleri sırasında otel yetkilileri tarafından karşılanarak bilgilendirilen heyet, ayrıca işbirliğine yönelik ikili görüşmeler yaptı.

Azerbaycan'daki 12 turizm acentesi ve beş gazeteciden oluşan heyet, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ndeki birimlerin yanısıra 200 yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni de inceledi. Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Ulaşlı tarafından bilgilendirilen heyet, sağlık turizmi ve yükseköğretim alanında işbirliği imkanlarını araştırdı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi yetkilileri ve acenteler de heyeti otellerde ziyaret ederek ikili görüşmeler yaptı.

Tarihî mekanları ve şehir merkezini de gezen Azerbaycan heyeti için düzenlenen gala yemeğine, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Rektör Solak da katıldı. Burada yapılan konuşmalarda, üç günlük ziyaret ve ikili görüşmeler değerlendirildi. Genel olarak otellerden ve yakın ilgiden memnun kalan heyet üyeleri, daha önce başka ülkelere gönderdikleri termal turizm müşterilerini, gönül rahatlığıyla Afyonkarahisar'a yönlendirebileceklerini belirtti. Azerbaycan heyeti, 13-16 Şubat 2014 arasında başşehir Bakü'de düzenlenmesi planlanan Afyon Günleri’nde faal rol oynama sözü de verdi.

Prof. Dr. Solak, geçen ay Bakü'de düzenlenen Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı'na katılarak, iki ülke arasında sağlık turizminin geliştirilmesi gerektiğini dile getirmişti. Afyonkarahisar'da üniversite-termal otel işbirliği konusunda örnek bir model geliştirdiklerini, termal otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin, herhangi bir rahatsızlıklarında ilgili üniversite hastanesinden de kolaylıkla hizmet alabildiğine dikkat çekmişti. CİHAN

Yorumlar