Azeri milletvekili Talas’ta ağırlandı

Kardeş Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade, Kayseri’nin Talas'a gelerek Başkan Rifat Yıldırım'la görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Azeri milletvekili Talas’ta ağırlandı

Kardeş Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade, Kayseri’nin Talas'a gelerek Başkan Rifat Yıldırım'la görüştü. Görüşmede Mirzezade, Talas'a ve Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'ne hayranlığını dile getirdi.

Talas Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Rifat Yıldırım, Azeri Milletvekili Aydın Mirzezade'yi Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'nde ağırladı. Ziyarette Azeri vekil Mirzezade, Kayseri ve Talas'tan övgüyle bahsederken, Azerbaycan'da Türkiye'nin çok sevildiğini söyledi. Mirzezade, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "Biz bir millet iki devletiz" sözünü hatırlatarak, Türkiye'nin kendilerine çok büyük destek verdiğini anlattı. İki devletin aynı köke dayandığını belirten Mirzezade, "Biz aynı kökteniz. Azerbaycan Türkiye'nin kardeşliğini her zaman hissediyor. Küçük bir toprağımızı işgal eden Ermenistan'a karşı bizim yanımızda oluşu, bize her türlü destek vermesi bizi çok sevindiriyor. İki ülke arasında problem olmasını isteyen dış güçler var ama onların isteği asla olmayacak" dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, kendisinin aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı görevini yaptığını hatırlatarak Türkiye ile Azerbaycan'ın aynı dile, aynı tarihe sahip iki devlet olduğunu belirtti. Başkan Yıldırım, "Türk coğrafyası gerçekten büyük. Bizlere düşen de kardeşliğimizi pekiştirmek. Sevinçlerimizi paylaşarak çoğaltıp, acımızı paylaşarak azaltmak. Hiçbir zaman birliğimize yönelik dış mihrakların tuzakları bitmez. Bu tuzaklara ferasetle akılla düşmemeliyiz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım misafir Azeri vekile konağı gezdirdi. Konak karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Mirzezade, "Çok güzel, ben hiçbir zaman böylesini görmedim. Çok ince işçilik var, kültürün derinliğini gösteriyor. Bu da Türk medeniyetinin kültürünün derin bir tarihinin olduğunu gösteriyor. Bunları görmek için kitaplarda aramaya gerek yok. Kayseri'ye gelip görülebilir" ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldırım görüşmenin sonunda milletvekili Mirzezade'ye Talas kır çiçeklerinden oluşan duvar saati ve belediye kültür yayınlarını takdim ederken, Mirzezade ise Azerbaycan'ı simgeleyen plaket hediye etti.
CİHAN

Yorumlar