Azerbeycan’ın Cumhuriyet günü, Güney Afrika’da kutlandı

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 96. kuruluş yıldönümü, Güney Afrika’nın idari başkenti Pretoria’da kutlandı. Şehrin tarihi mekanlarından Country Club’da düzenlenen resepsiyona çok sayıda davetli iştirak etti. Resepsiyonda konuşan Azerbaycan’ın...

Google Haberlere Abone ol
Azerbeycan’ın Cumhuriyet günü, Güney Afrika’da kutlandı

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 96. kuruluş yıldönümü, Güney Afrika’nın idari başkenti Pretoria’da kutlandı. Şehrin tarihi mekanlarından Country Club’da düzenlenen resepsiyona çok sayıda davetli iştirak etti.

Resepsiyonda konuşan Azerbaycan’ın Pretoria Büyükelçisi Elkhan Polukhov, “Güney Afrika demokrasinin 20. yılını kutlarken yeniden Devlet Başkanı seçilen Jacob Zuma’yı kutluyorum. Pretoria’da elçiliğimizi açtığımız günden beri birçok kültürel faaliyete imza attık. Dışişleri Bakanımız Elmar Memmedyarov yakın zaman önce Güney Afrika’yı ziyaret etti ve iki ülke arasında ilk defa anlaşma imzalandı. Cumhuriyetimizin 96. yılını sizlerle kutlamaktan büyür onur duyuyoruz. İlham Aliyev’in siyasi ufkuyla, Güney Afrika ile ilişkilerimiz daha da gelişecektir.” dedi.

Friends of Azerbaycan Derneği’nin (Azerbaycan’ın Dostları) organize ettiği makale yarışmasına katılarak, Azerbaycan gezisi kazanan yüksek lisans öğrencileri de resepsiyona davet edildi. Ücretsiz Azerbaycan gezisi kazanan Pretoria Üniversitesi Genetik bölümü mezunu Catrine Botha Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, “Bilimle uğraşan bir insan olarak Azerbaycan’ın bilimsel buluşları hakkında bir makale yazdım. Araştırmalarım sonucunda daha önce hakkında bir şey bilmediğim Azerbaycan’ın bilime büyük katkısı beni çok şaşırttı. Dünya’nın en uç doğu kıyısı Durban şehrinden, Bakü’ye gitmek beni çok heyecanlandırıyor. Azerbaycan gezisinin hayatımda çok önemli bir yer edineceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Güney Afrika’yı, Savunma ve Askeri Gaziler Bakanı Thabang Samson Phathakge Makwetla’nın temsil ettiği resepsiyonda, öğrenciler iki ülkenin milli marşlarını söyledi ve dans gösterileri yaptı.

CİHAN

Yorumlar